De brand in het technisch gebouw van pasteiproducent Polca, langs de Lodewijk de Raetlaan in Izegem, ging gepaard met een vuile en uiterst penetrante rook.
Volledig scherm
De brand in het technisch gebouw van pasteiproducent Polca, langs de Lodewijk de Raetlaan in Izegem, ging gepaard met een vuile en uiterst penetrante rook. © Hans Verbeke

Zware schade na brand in technisch gebouw van pasteimaker Polca

IzegemKort na laswerken in een silo in een technisch gebouw van pasteimaker Polca, langs de Lodewijk de Raetlaan in Izegem, is dinsdag op de middag brand ontstaan. Niemand raakte gewond maar de schade is aanzienlijk.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Karel (24) loopt in februari 406 kilometer als eerbetoon aan overleden zus Suzanne en vrienden Emil en Sander: “Drie bijzondere mensen herdenken die me nauw aan het hart lagen”
  PREMIUM
  Izegem / Sint-Eloois-Winkel

  Karel (24) loopt in februari 406 kilometer als eerbetoon aan overleden zus Suzanne en vrienden Emil en Sander: “Drie bijzondere mensen herdenken die me nauw aan het hart lagen”

  Karel Van Eeckhout gaat een sportieve uitdaging van jewelste aan. De jongeman wil in februari élke dag lopen en de afstand gestaag opbouwen tot hij op het eind van de maand maar liefst 406 kilometer op de teller heeft staan. Dat doet hij als eerbetoon aan zijn aan leukemie overleden zus Suzanne, maar ook voor twee goede vrienden van wie hij vorig jaar afscheid moest nemen. Op bepaalde dagen kan je mee lopen om herinneringen aan hen op te halen. De actie is ook aan het goede doel gekoppeld.
 3. Biljarters en bowlers laten de ballen weer rollen: “Wij kunnen wel klagen dat we niet konden spelen, maar de uitbaters hebben het meest afgezien”
  PREMIUM
  Roeselare

  Biljarters en bowlers laten de ballen weer rollen: “Wij kunnen wel klagen dat we niet konden spelen, maar de uitbaters hebben het meest afgezien”

  Opluchting troef in Bowling De Ring vrijdag, waar eindelijk weer gebowld kon worden. Hetzelfde gevoel bij poolhall The Bull, waar de biljarters na lang wachten hun keu opnieuw mochten bovenhalen. “Erg logisch was die regel niet”, vindt Myriam Gernaey van The Bull. “Maar we zijn vandaag vooral blij dat we opnieuw mensen kunnen verwelkomen.”
 4. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.