Een conceptbeeld van het voorontwerp van de nieuwe Cultuurfabriek in Izegem. Die zal in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe onderdak vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een conceptbeeld van het voorontwerp van de nieuwe Cultuurfabriek in Izegem. Die zal in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe onderdak vinden. © Izegem

Zo zal de nieuwe Cultuurfabriek in Izegemse drukkerij Strobbe eruitzien: “Met respect voor het industrieel erfgoed”

IzegemDe plannen om de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe om te bouwen tot Cultuurfabriek krijgen stilaan vorm. De stad heeft een voorontwerp klaar, waarbij grote delen van de drukkerij behouden blijven en onderdak bieden aan de Kunstacademie, het historisch stadsarchief en heemkring Ten Mandere. Aan al dat moois hangt ook een fors prijskaartje van 16,3 miljoen euro. Dat is 2,5 miljoen euro duurder dan aanvankelijk geschat. Ontdek hier hoe de Cultuurfabriek er zal uitzien.

 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Op huizenjacht in…Meulebeke: “Dorpsgevoel maar met tal van stedelijke troeven”
  PREMIUM
  Meulebeke

  Op huizen­jacht in…Meulebeke: “Dorpsge­voel maar met tal van stedelijke troeven”

  Meulebeke kende lange tijd een oudere bevolking, maar is de laatste jaren aan een inhaalbeweging bezig. Enkele grote nieuwe verkavelingen lonken naar jonge gezinnen. Wie er woont heeft een gezellig dorpsgevoel, maar kan toch rekenen op heel wat troeven die je met grotere gemeentes associeert, van een gezellig recreatiedomein met eigen zwembad tot gezellige terrasjes en leuke evenementen. De prijs voor een woning blijft er evenwel betaalbaar, volgens Annelies Bracke van Vastgoed Anbra. Lees hier alle afleveringen uit onze rubriek Huizenjacht.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm