Een conceptbeeld van het voorontwerp van de nieuwe Cultuurfabriek in Izegem. Die zal in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe onderdak vinden.
Volledig scherm
PREMIUM
Een conceptbeeld van het voorontwerp van de nieuwe Cultuurfabriek in Izegem. Die zal in de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe onderdak vinden. © Izegem

Zo zal de nieuwe Cultuurfabriek in Izegemse drukkerij Strobbe eruitzien: “Met respect voor het industrieel erfgoed”

IzegemDe plannen om de voormalige gebouwen van drukkerij Strobbe om te bouwen tot Cultuurfabriek krijgen stilaan vorm. De stad heeft een voorontwerp klaar, waarbij grote delen van de drukkerij behouden blijven en onderdak bieden aan de Kunstacademie, het historisch stadsarchief en heemkring Ten Mandere. Aan al dat moois hangt ook een fors prijskaartje van 16,3 miljoen euro. Dat is 2,5 miljoen euro duurder dan aanvankelijk geschat. Ontdek hier hoe de Cultuurfabriek er zal uitzien.

  1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
    HLN Shop

    "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

    Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.