Gabriella Wylin (101) en Oscar Van den Driessche (94) waren  op 8 december 70 jaar getrouwd. Ze moesten dat toen noodgedwongen op de Covid-afdeling van AZ Delta in Roeselare vieren. Ze overwonnen het virus, maar Gabriella bleek nadien toch nog te verzwakt en overleed op 29 januari.
Volledig scherm
PREMIUM
Gabriella Wylin (101) en Oscar Van den Driessche (94) waren op 8 december 70 jaar getrouwd. Ze moesten dat toen noodgedwongen op de Covid-afdeling van AZ Delta in Roeselare vieren. Ze overwonnen het virus, maar Gabriella bleek nadien toch nog te verzwakt en overleed op 29 januari. © AZ Delta

Ze overwon corona, maar oudste mantelzorger van het land Gabriella (101) nu toch overleden: “Mémé was niet meer dezelfde na haar ziekte”

IzegemTot op hoge leeftijd zorgde ze voor haar man Oscar (94). Het leverde Gabriella Wylin (101) uit Izegem het etiket ‘oudste mantelzorgster van ons land’ op. De eeuwelinge overwon corona, maar is nu toch in het AZ Delta overleden. “We zagen haar pijn”, vertelt kleindochter Peggy. “Maar ze was van de oude stempel en wou geen pijnstillers. Veel liever hield ze vast aan haar vaste pintje.” Portret van een straffe madam. 

  1. Ex-Olympiër Stefaan Maene (49): “Mijn schatkist aan gedachten gebruik ik nu als coach”
    Zwemmen bijna vergeten olympiërs

    Ex-Olym­piër Stefaan Maene (49): “Mijn schatkist aan gedachten gebruik ik nu als coach”

    Stefaan Maene zwom in 1992 op de Olympische Spelen in Barcelona de finale op de 200 meter rugslag. Een tattoo van de olympische ringen op de linkerarm herinnert hem blijvend aan dit exploot. Brons op het WK van 1993 en op het EK van 1995 en een hele klad Belgische records zetten verder zijn talent in de verf. Toch is vooral Stefaan er zich van bewust dat hij niet het onderste uit de kan haalde. Al behoort Maene zeker in het rijtje kleurrijke Olympiërs thuis.