Directeur Luc Berteloot van de Prizmacampus Middenschool moest zaterdagmorgen vaststellen dat ook in zijn school werd ingebroken. (archieffoto als illustratie)
Volledig scherm
Directeur Luc Berteloot van de Prizmacampus Middenschool moest zaterdagmorgen vaststellen dat ook in zijn school werd ingebroken. (archieffoto als illustratie) © Foto Lieven Samyn

Wéér twee inbraken op schoolsite IdP/Middenschool na inbrakenreeks in november: “We versterken beveiliging”

IzegemDe directies van de Prizmacampussen IdP (Instituut de Pélichy) en Middenschool, buren van elkaar, zitten met de handen in het haar. In november al werd drie nachten naeen ingebroken op de schoolsite, nu gebeurde dat nog eens twee keer. Opmerkelijk: de daders, allicht telkens dezelfden, beschikten dit keer over minstens één sleutel waarmee ze binnen konden. Beide scholen gaan nu opnieuw hun beveiliging fors optrekken.

 1. Izegem mikt op nieuwe multifunctionele evenementenhal voor 1.500 mensen: “Van eetfestijn tot metaloptreden”
  Izegem

  Izegem mikt op nieuwe multifunc­ti­o­ne­le evenemen­ten­hal voor 1.500 mensen: “Van eetfestijn tot metaloptre­den”

  Op de plaats waar nu zaal ISO ligt, komt in de toekomst een nieuwe evenementenhal. Het Izegemse stadsbestuur trekt hiervoor 2,45 miljoen euro uit. De stad selecteerde drie bouwteams uit vijf kandidaturen. “De bouwteams moeten nu een ontwerp maken, waaruit we één dossier zullen kiezen. We hopen eind dit jaar te starten met de afbraak van zaal ISO en in 2022 met de bouw van de evenementenhal”, vertelt schepen Lisbet Bogaert (N-VA).
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"