De leerlingen met hun 'frietkot' voor de pop-up-tour van 'Groenten in de vitrine'.
Volledig scherm
De leerlingen met hun 'frietkot' voor de pop-up-tour van 'Groenten in de vitrine'. © Prizma Campus VTI

VTI-leerlingen maken ‘frietkot’ voor pop-upproject

In november palmt het project ‘Groenten in de vitrine’ verschillende etalages van leegstaande handelszaken in Izegem en Roeselare in. Ook de leerlingen van Prizma Campus VTI dragen daar hun steentje toe bij met het maken van houten constructies.

0 reacties

  1. Victor (2,5) getroffen door herseninfarct, ouders Emily (28) en Andres (29) starten actie voor staprobot: “We willen ons zoontje met zijn tweelingbroertje Henri zien ravotten”
    PREMIUM
    Izegem

    Victor (2,5) getroffen door hersenin­farct, ouders Emily (28) en Andres (29) starten actie voor staprobot: “We willen ons zoontje met zijn tweeling­broer­tje Henri zien ravotten”

    Dolblij waren Emily Rooryck (28) en haar vriend Andres (29) uit Izegem toen ze in 2018 te horen kregen dat ze de ouders werden van een tweeling. Victor en Henri werden drie maanden te vroeg geboren, maar spartelden er zich wonderwel door. Maar voor Victor liep het tien dagen later toch fout. Hij liep een bacteriële infectie op en later volgden nog enkele herseninfarcten. “Met nieuwe technologie en een staprobot zouden zijn hersentjes gestimuleerd kunnen worden. Zo kan hij hopelijk ooit zijn eerste stapjes zetten”, zeggen de ouders. Maar dat kost geld. Tot 15.000 euro per jaar. Daarom hebben Emily en Andres een crowdfunding opgestart.