VtbKultuur verandert van naam naar 'Cultuursmakers'
Volledig scherm
VtbKultuur verandert van naam naar 'Cultuursmakers' © Cultuursmakers

vtbKultuur Izegem heet voortaan Cultuursmakers

IzegemPrecies honderd jaar na het oprichten van de Vlaamse Toeristenbond vervelt het huidige vtbKultuur tot Cultuursmakers. Ook in de Izegemse afdeling wordt die naamsverandering doorgevoerd.

 1. Beestige zoektocht in KOERS

  Beestige zoektocht in KOERS

  KOERS, het Roeselaarse museum van de Wielersport, pakt tijdens de paasvakantie uit met een beestig geestige zoektocht. Inspiratie hiervoor vonden ze in het wielerpeloton dat met de Haai van Messina, de Arend van Toledo of de Leeuw van Vlaanderen. de allures heeft van één bonte beestenboel. Dat beestig kantje kunnen kinderen tot 12 jaar tijdens de paasvakantie ontdekken via tal van leuke doe-opdrachten. Deelnemen aan de zoektocht is gratis. Meer op www.koersmuseum.be.
  Roeselare
 2. Viervoeters en hun baasjes wandelen ten voordele van dierenasiel

  Viervoe­ters en hun baasjes wandelen ten voordele van dieren­asiel

  De Facebookgroep ‘Hondenlosloopweide Hooglede’ organiseerde zondag zijn tweede hondenwandeling ten voordele van het goede doel. Ondanks het wisselvallige weer werd die een groot succes. Tientallen baasjes bliezen samen met hun trouwe viervoeters verzamelen aan het Kerselaregoed in Roeselare voor een wandeling via de Hoogleedsesteenweg, de Oude Stadenstraat en het voetbalcomplex op Schiervelde. Alle honden werden verrast op een goodiebag. De opbrengst van de wandeling gaat, amen met de opbrengst van een eerdere kalenderverkoop, naar Dierenasiel Regio Roeselare, ook het rustpunt tijdens de wandeling, die de centen zal gebruiken voor de dagelijkse werking. Het gaat om een bedrag van 1.200 euro.
  Roeselare
 3. Ruben Mathijs en Izegem gooien titelstrijd helemaal open na monsterzege tegen leider Eynatten-Raeren, maar: “We zijn er nog lang niet”
  PREMIUM
  handbal eerste nationale

  Ruben Mathijs en Izegem gooien titel­strijd helemaal open na monsterze­ge tegen leider Eynatten-Rae­ren, maar: “We zijn er nog lang niet”

  Drie op drie voor HBC Izegem in de play-offs van eerste nationale. Na eerdere zeges tegen Houthalen en Hasselt wisten de West-Vlamingen nu ook leider Eynatten-Raeren te kloppen en met een spectaculaire 24-37-zege huiswaarts te keren. Izegem komt zo aan de leiding en telt net als de Oostkantonners tien punten. Sasja HC, de eerstvolgende tegenstander van de Izegemnaars, telt één punt achterstand op dit duo.
 4. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.