Joke Lecluyse en Staf Loncke van Apotheek Loncke bij hun automaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Joke Lecluyse en Staf Loncke van Apotheek Loncke bij hun automaat. © Joke Couvreur

Voorschriftje inscannen, medicijn uit de muur: Izegemse Meditech plaatst eerste afgifte-automaat bij apotheek Loncke

We zijn het ondertussen allemaal gewoon om brood, groenten of frisdrank uit een automaat te halen, maar voortaan kan je dat in Izegem ook met medicijnen doen. Apotheek Loncke in de Gentseheerweg heeft er één waar je gereserveerde en vooraf betaalde medicatie kan ophalen en waar je producten die zonder voorschrift beschikbaar zijn kan kopen. De automaat is een creatie van het Izegemse Meditech.

2 reacties

 • Eddy Maes

  2 jaar geleden
  Komt de deskundigheid van de apotheker dan ook uit die automaat?
 • Rachel Cousse

  2 jaar geleden
  Klinkt super handig, vooral 's avonds, in het weekend, of als het te druk is bij de apotheek.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe Cultuurfabriek en evenementenhal, fietsveilige ingrepen en 25 hectare meer bos: maakt Izegem zijn ambitieuze plannen waar?
  PREMIUM
  izegem

  BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe Cultuurfa­briek en evenemen­ten­hal, fietsveili­ge ingrepen en 25 hectare meer bos: maakt Izegem zijn ambitieuze plannen waar?

  De bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Izegem, stad van borstels en schoenen, maar de komende jaren ook van enkele grote werven. De stad beloofde ook een reeks fietsveilige maatregelen, een pak meer groen, de aanpak van armoede, meer camera's en een dorpskernvernieuwing. Een stand van zaken.
 1. Vergeet Werchter of Tomorrowland! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Vergeet Werchter of Tomorrow­land! Op deze 10 kleinere festivals in West-Vlaanderen feest je er deze zomer op los

  Last van knaldrang? Of gewoon zin in een feestje? Heel wat kleinere festivals werden de voorbije jaren getroffen door de pandemie en moesten ofwel edities annuleren ofwel coronaproof organiseren. Deze zomer is het aanbod opnieuw groot. We scrolden even door het overzicht en selecteerden enkele vaste waarden, een paar onbekende parels en een nieuw muziekevent.
 2. VTI Roeselare naar WK voor telegeleide autootjes op waterstof: “Plaats in de top tien is zeker haalbaar”
  Roeselare

  VTI Roeselare naar WK voor telegelei­de autootjes op waterstof: “Plaats in de top tien is zeker haalbaar”

  Vier jaar geleden wisten ze de dertiende plek te pakken, maar nu gaat het VTI Roeselare voor een plek in de top tien op het wereldkampioenschap voor telegeleide wagentjes op waterstof. Vier vijfdejaarsleerlingen verdedigen begin juni de Belgische driekleur in het Nederlandse Aken. “Met ons geheim wapen zouden we wel eens hoog kunnen eindigen”, zeggen ze strijdvaardig.