Leen Breyne en schepen Kurt Himpe met een boek uit het stadsarchief.
Volledig scherm
Leen Breyne en schepen Kurt Himpe met een boek uit het stadsarchief. © rv

Virtuele leeszaal Izegems stadsarchief groot succes

IzegemDe virtuele leeszaal van het Izegemse stadsarchief is een groot succes. “In ruim twee weken tijd registreerden al honderden geïnteresseerden zich om in de familiegeschiedenis te duiken”, zegt schepen van Archief Kurt Himpe.

 1. Izegem vormt Melkmarkt om tot verkeersluw en groen pleintje: “Rustplek temidden van de stad”
  PREMIUM
  Izegem

  Izegem vormt Melkmarkt om tot verkeers­luw en groen pleintje: “Rustplek temidden van de stad”

  Het stadsbestuur van Izegem heeft een visie uitgewerkt om van de Melkmarkt in het centrum een groenere rustplek te maken. Nu bulkt het plein nog van het beton, maar daar komt dus verandering in. Door een verkeersluwe aanpak is er straks meer plaats voor terrassen en mooie speelelementen. Inwoners konden deze week de ‘praatplannen’ al eens inkijken. Wij geven alvast de eerste details mee.
 2. Opknapbeurt voor Lostraat, Heirentstraat, Landegemstraat en Vierschaarstraat
  Meulebeke

  Opknap­beurt voor Lostraat, Heirent­straat, Landegem­straat en Vier­schaarstraat

  Het Meulebeekse gemeentebestuur maakt de komende weken werk van enkele herstellingen aan landelijke wegen. Normaliter moesten de Lostraat en de Heirentstraat zelfs vorige week al geasfalteerd zijn. Maar omdat de voorbereidende werken nog niet afgerond waren, is de asfaltering uitgesteld. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zal er nu geasfalteerd worden op maandag 12 en dinsdag 13 april. Op die dagen wordt ook de Landegemstraat afgefreesd en geasfalteerd. Op maandag 12 april starten er eveneens herstellingswerken in de Vierschaarstraat. De slechte gedeeltes van de weg worden afgefreesd en voorzien van nieuwe asfalt. Ter hoogte van huisnummer 1 worden er goten aangelegd.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip