Het oldtimertreffen vindt plaats aan de REO veiling.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oldtimertreffen vindt plaats aan de REO veiling. © Maxime Petit

Vijf weekendtips voor het zuiden van West-Vlaanderen: oldtimers, kunstige schoenen of fietsen in het spoor van de Flandriens

Izegem / Ieper / Kortrijk / Roeselare / TieltOok in putje zomer blijft er genoeg leuks om te doen in het zuiden van West-Vlaanderen. Wie houdt van oldtimers, een debat of kunstige schoenen komt dit weekend zeker aan zijn trekken en ook cinefielen mogen zich verheugen op een leuk avondje uit.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.