Bovenaan vlnr Bram Bossuyt, Nico Bruyneel en Dimitri Vanduyver. Vooraan op de tijdritfiets Andy Verleden. Zij nemen deel aan de Ventouxman.
Volledig scherm
PREMIUM
Bovenaan vlnr Bram Bossuyt, Nico Bruyneel en Dimitri Vanduyver. Vooraan op de tijdritfiets Andy Verleden. Zij nemen deel aan de Ventouxman. © LSI

Vier clubgenoten bedwingen Mont Ventoux tijdens triatlonwedstrijd: “Magie van de kale berg gecombineerd met onze hobby”

Izegem2 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 20 kilometer lopen. Vier vrienden en EFC-Joda-ITC-clubgenoten uit Izegem nemen komend weekend deel aan de Ventouxman, een halve triatlon in Zuid-Frankrijk. Op zich al een hele prestatie, maar dat het parcours op en rond de mythische Mont Ventoux is uitgetekend, maakt alles nog eens zoveel lastiger en specialer. “We gaan om af te zien, maar ook te genieten”, klinkt het.

  1. Oud-leerling Sint-Antoniusinstituut organiseert infovergadering over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'
    Aarsele/Ingelmunster

    Oud-leer­ling Sint-Antoniusin­sti­tuut organi­seert infoverga­de­ring over vervolg op boek ‘Vergeten Gesticht'

    Walter Vanlerberghe (79) uit Ingelmunster legt de laatste hand aan een vervolg op zijn boek ‘Vergeten Gesticht’, dat hij in 2012 publiceerde. Daarin vertelt hij het verhaal van het voormalige Sint-Antoniusinstituut in Aarsele. Om getuigenissen en anekdotes van andere oud-leerlingen te verzamelen, organiseert Vanlerberghe een infovergadering in café ‘t Dorpshuis in Aarsele op 30 oktober.