VIDEO. Klassieker uit de boerensport: Tractoren tonen hun ‘paardenkracht’ bij Landelijke Gilde

Brullende motoren, rook en stof, een zinderend hete weide en een geconcentreerde blik bij de landbouwers die hun tractor met gewicht honderd meter ver proberen te krijgen. Dat hoorden en zagen de toeschouwers zondag op een weide in de Ondankstraat. Daar had de Landelijke Gilde voor de tweede keer in twee jaar zijn tenten opgeslagen voor hun tractor pulling evenement. Een klassieker uit de ‘boerensport’.

 1. Politiezone Riho: “We worden steeds minder op straat beroofd, maar steeds meer van achter onze computer”
  Roeselare

  Politiezo­ne Riho: “We worden steeds minder op straat beroofd, maar steeds meer van achter onze computer”

  Het aantal autodiefstallen in Roeselare, Izegem en Hooglede is in 2019 tot het laagste niveau ooit gedaald. Meer dan de helft van de diefstallen kon de politie van de zone Riho binnen het jaar oplossen. Uit de jaarlijkse criminaliteitscijfers van de zone blijkt wel dat het fenomeen van informaticacriminaliteit sinds 2017 sterk stijgt. “Steeds minder zullen we op straat beroofd worden, maar des te meer achter onze computer”, aldus korpschef Curd Neyrinck.
 1. Na monsterbrand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken
  Roeselare

  Na monster­brand bij Belcroom: omwonenden mogen weer groenten eten uit eigen tuin en regenwater gebruiken

  Zeventigers Odette Verbeke en Eric Rosseel mogen, net als andere omwonenden van het uitgebrande bedrijf Belcroom, weer naar hartelust groenten uit eigen tuin eten en hun regenwater gebruiken zoals voorheen. Bijna twee weken lang was dat verboden. Metingen hebben echter uitgewezen dat de bodem noch het regenwater onrustwekkend vervuild zijn door de brand. Ook de bloed- en urinestalen, genomen bij hulpverleners die langdurig in de vuurlinie stonden, leverden geen onrustwekkende resultaten op.