Verschillende bezorgde burgers verzamelden donderdag in Izegem
Volledig scherm
Verschillende bezorgde burgers verzamelden donderdag in Izegem © Sam Vanacker

Ventilus-intendant stelt bevindingen voor na zes maanden, burgerplatformen blijven bezorgd: “Blijven pleiten voor ondergronds traject”

West-VlaanderenIntendant Guy Vloebergh, die in mei aangesteld werd door minister Zuhal Demir (N-VA) om het Ventilus-project te helpen deblokkeren, riep donderdagavond alle burgemeesters, burgerplatformen en betrokken partijen samen in Izegem voor een vergadering. Een bovengronds hoogspanningsnet ligt nog steeds op tafel en de burgerplatformen blijven zich zorgen maken, zeker sinds de federale regering vorige week aankondigde dat ze de capaciteit van de windmolens op zee wil verdrievoudigen.

  1. Nina & The City zet shoppingstad Roeselare in de kijker
    Roeselare

    Nina & The City zet shopping­stad Roeselare in de kijker

    Shoppen in Roeselare werd zaterdag beloond. Dit dankzij Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws dat elk weekend voor een extra portie leesvoer, inspiratie en ontspanning zorgt, die in de Rodenbach neerstreek. Voor Nina & The City pakten heel wat handelaars uit met leuke acties, van kortingen tot gratis pralines, en in De Keuken van Roeselare op De Munt werd een fotobooth neergepoot en goodiebags uitgedeeld. Iedereen die het wilde kon zich laten fotograferen met een gepersonaliseerde Nina-cover als eindresultaat. Lotte Moerman en haar mama Griet Vandenhende twijfelden geen seconde. “We kwamen naar het centrum om wat kerstinkopen te doen”, vertelt het duo. “Toen we de kans kregen om ons hier te laten fotograferen hebben we geen seconde getwijfeld. We lezen graag in Nina en zijn ook vertrouwd met Het Laatste Nieuws. De leuke coverfoto zal straks dan ook ingekaderd een mooi plekje krijgen bij ons thuis.”