Verschillende bezorgde burgers verzamelden donderdag in Izegem
Volledig scherm
Verschillende bezorgde burgers verzamelden donderdag in Izegem © Sam Vanacker

Ventilus-intendant stelt bevindingen voor na zes maanden, burgerplatformen blijven bezorgd: “Blijven pleiten voor ondergronds traject”

West-VlaanderenIntendant Guy Vloebergh, die in mei aangesteld werd door minister Zuhal Demir (N-VA) om het Ventilus-project te helpen deblokkeren, riep donderdagavond alle burgemeesters, burgerplatformen en betrokken partijen samen in Izegem voor een vergadering. Een bovengronds hoogspanningsnet ligt nog steeds op tafel en de burgerplatformen blijven zich zorgen maken, zeker sinds de federale regering vorige week aankondigde dat ze de capaciteit van de windmolens op zee wil verdrievoudigen.

 1. Godelieve (72) staat oog in oog met inbreker in haar keuken: “Ik heb mijn hondje opgepakt en ben snel weggelopen, naar de buren”
  PREMIUM
  Rumbeke

  Godelieve (72) staat oog in oog met inbreker in haar keuken: “Ik heb mijn hondje opgepakt en ben snel weggelopen, naar de buren”

  De wijk Wervikhove stond woensdagavond enkele uren in rep en roer, nadat twee mannen op heterdaad werden betrapt bij een inbraak. “Eén van hen stond in mijn keuken toen ik thuiskwam”, zegt Godelieve Wyffels, bij wie juwelen werden gestolen. “De politie kon hem arresteren. Onder meer met speurhonden en een drone werd nog lang gezocht naar zijn kompaan.” Die kon ontkomen.
 2. Ardooie organiseert sessies e-inclusie
  Ardooie

  Ardooie organi­seert sessies e-inclusie

  Het Ardooise gemeentebestuur bundelt de krachten met Seniorennet Vlaanderen vzw en BEN Buurtwerking Ardooie voor een reeks infosessies e-inclusie. Dit om de digitale kloof te dichten en iedereen op de digitale trein te krijgen. Op 18 en 25 april kan je een sessie volgen over Payconicq by Bancontact, op 2 en 9 mei leer je meer over ItsMe en zijn toepassingen en op 16 mei ontdek je hoe je je smartphone als GPS kan benutten. Deze infosessies duren telkens van 9 tot 12 uur en kosten 7 euro per deelnemer. Ook wordt er een basiscursus Android georganiseerd. Die lessen vinden plaats op 18 en 25 april, 2,9 en 16 mei van 13.30 tot 16.30 uur en kosten 35 euro. Alles sessies gaan door in de raadzaal van het gemeentehuis. Inschrijven doe je via b.bauwen@ardooie.be of 051/74.03.73. Vermeld de sessie, je thuisadres en rijksregisternummer. Vervolgens ontvang je een reservatiebevestiging. De betaling verloopt via factuur.