Conservator Gertjan Remmerie en zijn team geven de tijdelijke expo Sneaker Gold in museum Eperon d'Or vorm.
Volledig scherm
Conservator Gertjan Remmerie en zijn team geven de tijdelijke expo Sneaker Gold in museum Eperon d'Or vorm. © Henk Deleu

Van populaire Air Jordans tot favoriet van Rihanna en Run DMC: museum Eperon d’Or duikt met nieuwe expo in de wondere wereld van de sneakers

IzegemJe hebt ze zelfs in het goud of met Swarovski-kristallen. Juwelen, zou je dan denken. Maar nee, we hebben het over sneakers. Heel excentrieke en exclusieve sneakers. Rond deze sportschoenen is ondertussen een heuse subcultuur rond ontstaan. Het kon dan ook niet anders dat het Izegemse stadsmuseum Eperon d’Or, waar de schoen een hoofdrol speelt, ze eens in de schijnwerpers zou plaatsen. Vanaf zaterdag 29 oktober kun je er tientallen exemplaren bewonderen. Wij brengen alvast een ‘sneak’ preview.

  1. Ontroerend afscheid van Maria (75), vermoord door haar man: “Je noemde me altijd ‘sjansard’, en dat ben ik ook met een oma zoals jij”
    PREMIUM
    Roeselare

    Ontroerend afscheid van Maria (75), vermoord door haar man: “Je noemde me altijd ‘sjansard’, en dat ben ik ook met een oma zoals jij”

    In de volgelopen aula van uitvaartverzorger Commeyne werd dinsdag afscheid genomen van Maria Degryse. De bijzonder graaggeziene dame werd op zondag 22 januari vermoord door Daniel V., haar 85-jarige echtgenoot. “Je strijd tegen onrechtvaardigheid had je moe gemaakt. Met je bijna laatste krachten besloot je enkele maanden geleden je eigen pad te volgen.” Kleinzoon Lars had bijzonder mooie afscheidswoorden voor zijn oma.