Trung is de nieuwe chef van brasserie Het Koetshuis aan kasteel Blauwhuis in Izegem
Volledig scherm
PREMIUM
Trung is de nieuwe chef van brasserie Het Koetshuis aan kasteel Blauwhuis in Izegem © Maxime Petit

Van bootvluchteling tot chef: Trung Hoang opent straks brasserie aan Izegems kasteel Blauwhuis: “Ik ga voor niet-alledaagse smaakcombinaties”

IzegemHij werd geboren op een boot nadat zijn ouders Vietnam ontvluchtten. Hij reisde de wereld rond en roerde in de potten in verschillende sterrenrestaurants in Parijs en Brussel. Maar nu ruilt chef Trung Hoang (42) uit Kortrijk dat internationale toneel in voor een culinair avontuur in Izegem. Hij verzamelde een ervaren team rond zich om van het Koetshuis bij kasteel Blauwhuis een gastrobar van formaat te maken.

  1. Cambodjaanse opent traiteurzaak in voormalige drukkerij: “Naast klassiekers als sushi en loempia’s serveer ik ook Westerse gerechten met een Aziatische toets”
    PREMIUM
    Roeselare / Meulebeke

    Cambodjaan­se opent traiteur­zaak in voormalige drukkerij: “Naast klassie­kers als sushi en loempia’s serveer ik ook Westerse gerechten met een Aziatische toets”

    De uit Cambodja afkomstige Sona Yao (37) opent op donderdag 9 september met The Taste een Aziatische traiteurzaak in de Koning Albert I-laan in Roeselare. Ze doet dat samen met haar man Geert Vanhoutte, met wie ze samen in Meulebeke woont. “Je kunt hier een ruim assortiment aperitiefhapjes en soepen bestellen, maar ook heel wat voor- en hoofdgerechten en desserts”, legt Sona uit.