Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Geert De Rycke

Van 6 augustus tot eind oktober hinder op E403 door herstellingswerken: Roeselare-Rumbeke 2,5 maanden dicht

Roeselare/Izegem/LedegemHet Agentschap Wegen en Verkeer start op zaterdag 6 augustus met herstellingen tussen de Oekensestraat en de afrit Roeselare-Rumbeke (nr. 6) richting Brugge. De afrit Roeselare-Rumbeke zal hierdoor 2,5 maanden afgesloten zijn.

 1. Meulebeekse woensdagmarkt verhuist tijdelijk naar achterkant Ter Deeve
  Meulebeke

  Meulebeek­se woensdag­markt verhuist tijdelijk naar achterkant Ter Deeve

  De wekelijkse markt verhuist tijdelijk door de werkzaamheden op en rond het Meulebeekse markplein. Vanaf woensdag 10 augustus zetten de marktkramers tijdelijk hun kramen op in de Karel van Manderstraat 68, vanaf de achterkant van de zorgsite Ter Deeve. Na afloop van de werken op en rond de marktkeren ze terug naar hun vertrouwde stek. Parkeren kan je aan de zijkant van Ter Deeve, de Warme Tuinen en bij WZC De Zonnewende. Denk er wel aan dat de parking aan de zijkant van De Zonnewende altijd privaat en voorbehouden voor personeel is. Je kan je wagen daar dus niet parkeren. Verder is de nieuwe marktlocatie ook vlot te bereiken vanop parking Vondel. Op woensdagvoormiddag zijn de cafetaria’s van zowel Ter Deeve als van De Zonnewende trouwens open voor een drankje en een hapje voor, tijdens of na het marktbezoek.
 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. Bijna 40 procent van de Pittemnaars staat open voor fusie: Ardooie is gedroomde partner, Tielt roept meeste weerstand op
  Pittem

  Bijna 40 procent van de Pittem­naars staat open voor fusie: Ardooie is gedroomde partner, Tielt roept meeste weerstand op

  39,4 procent van de Pittemnaars zou een fusie met een andere gemeente wel zien zitten. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuwe fusie-enquête van Nieuw Pittem-Egem. Anderzijds is 33,2 procent absoluut tegenstander. “In 2020, toen we voor het eerst een vergelijkbare enquête lanceerden, was amper 28 procent voorstander”, aldus Christophe Vancoillie van NPE. “De geesten zijn duidelijk gerijpt.”