Rudwina Denolf (56) en echtgenote Judy Bourne (51). Drie jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje.
Volledig scherm
Rudwina Denolf (56) en echtgenote Judy Bourne (51). Drie jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. © Foto Vanacker

"Transgender? Geen tijd voor u"

IZEGEM"Transgender, zegt u? Daar hebben we nu geen tijd voor. Belt u anders binnen veertien dagen eens terug." Die reactie kreeg Rudwina Denolf (56) naar eigen zeggen woensdag in het Izegemse stadhuis. Rudwina - officieel nog steeds Rudi - kijkt nochtans al maanden uit naar haar administratieve naam- en geslachtswijziging. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) spreekt van een storm in een glas water.

  1. Nina & The City zet shoppingstad Roeselare in de kijker
    Roeselare

    Nina & The City zet shopping­stad Roeselare in de kijker

    Shoppen in Roeselare werd zaterdag beloond. Dit dankzij Nina, het weekendmagazine van Het Laatste Nieuws dat elk weekend voor een extra portie leesvoer, inspiratie en ontspanning zorgt, die in de Rodenbach neerstreek. Voor Nina & The City pakten heel wat handelaars uit met leuke acties, van kortingen tot gratis pralines, en in De Keuken van Roeselare op De Munt werd een fotobooth neergepoot en goodiebags uitgedeeld. Iedereen die het wilde kon zich laten fotograferen met een gepersonaliseerde Nina-cover als eindresultaat. Lotte Moerman en haar mama Griet Vandenhende twijfelden geen seconde. “We kwamen naar het centrum om wat kerstinkopen te doen”, vertelt het duo. “Toen we de kans kregen om ons hier te laten fotograferen hebben we geen seconde getwijfeld. We lezen graag in Nina en zijn ook vertrouwd met Het Laatste Nieuws. De leuke coverfoto zal straks dan ook ingekaderd een mooi plekje krijgen bij ons thuis.”