Rudwina Denolf (56) en echtgenote Judy Bourne (51). Drie jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje.
Volledig scherm
Rudwina Denolf (56) en echtgenote Judy Bourne (51). Drie jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. © Foto Vanacker

"Transgender? Geen tijd voor u"

IZEGEM"Transgender, zegt u? Daar hebben we nu geen tijd voor. Belt u anders binnen veertien dagen eens terug." Die reactie kreeg Rudwina Denolf (56) naar eigen zeggen woensdag in het Izegemse stadhuis. Rudwina - officieel nog steeds Rudi - kijkt nochtans al maanden uit naar haar administratieve naam- en geslachtswijziging. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) spreekt van een storm in een glas water.

 1. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramatische brand hebben de Ardooienaars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”
  PREMIUM

  MIJN DORP. Johan Laridon, zaakvoer­der van praatcafé De Groene Dreve: “Na de dramati­sche brand hebben de Ardooie­naars bewezen dat ik op hen kan rekenen. En dat is absoluut wederzijds”

  Johan Laridon (55) is dan wel een geboren Izegemnaar, het is in Ardooie dat de zaakvoerder van praatcafé De Groene Dreve zich echt thuis voelt. Hoewel de gemeente voor hem ook synoniem staat met een enorm verdriet, zijn het de Ardooienaars die hem er ook weer bovenop hielpen. Met veel plezier neemt hij ons dan ook op sleeptouw door zijn Ardooie.