De ontmanteling van het torentje van de kapel bij de Heilige Familieschool.
Volledig scherm
De ontmanteling van het torentje van de kapel bij de Heilige Familieschool. © VDI

Torentje van Heilige Familieschool gered van de sloop: “School dreigde een stuk van zijn ziel te verliezen”

IzegemEr blijft dan toch een stukje geschiedenis van de Heilige Familieschool bewaard. Het 120 jaar oude torentje dat op de kloosterkapel stond, is gered van de sloop. Enkele oude klaslokalen wijken voor een nieuwbouw en ook het torentje zou verdwijnen, maar oud-directeur Freddy Seynaeve lanceerde een petitie om het te bewaren.

 1. Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschakelen: zo bespaar jij op je energiefactuur
  Energie

  Wassen op 30 graden of je koffiezet uitschake­len: zo bespaar jij op je energiefac­tuur

  Vele kleintjes maken één groot. En dat geldt zeker voor je energiefactuur. Een doorsnee Vlaams gezin (van 2,2 personen) betaalt jaarlijks zo’n 2000 euro aan energie. Die prijs kan je niet alleen onderdrukken met grote investeringen, zoals zonnepanelen of dakisolatie, maar ook met kleine gewoontes zoals wassen op lagere temperatuur of het stopcontact van je computer uittrekken. Wat is daar nu het precieze effect van? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Tip voor de paasvakantie! Maak de coolste selfie of het hipste TikTok-filmpje in Roeselare
  PREMIUM
  Roeselare

  Tip voor de paasvakan­tie! Maak de coolste selfie of het hipste Tik­Tok-film­pje in Roeselare

  Ook kinderen of tieners in huis die helemaal gek zijn van TikTok en Instagram? Dan moet je dezer dagen in Roeselare zijn. De Rodenbachstad maakte werk van de Instaroute #VANRSL die je samen met je bubbel de kans geeft om de leukste selfies te maken bij verschillende buiteninstallaties, vitrines, muurschilderingen en speelelementen. Als klap op de vuurpijl koppelden ze hier nu een TikTok-tour aan.
 1. Opknapbeurt voor Lostraat, Heirentstraat, Landegemstraat en Vierschaarstraat
  Meulebeke

  Opknap­beurt voor Lostraat, Heirent­straat, Landegem­straat en Vier­schaarstraat

  Het Meulebeekse gemeentebestuur maakt de komende weken werk van enkele herstellingen aan landelijke wegen. Normaliter moesten de Lostraat en de Heirentstraat zelfs vorige week al geasfalteerd zijn. Maar omdat de voorbereidende werken nog niet afgerond waren, is de asfaltering uitgesteld. Onder voorbehoud van de weersomstandigheden zal er nu geasfalteerd worden op maandag 12 en dinsdag 13 april. Op die dagen wordt ook de Landegemstraat afgefreesd en geasfalteerd. Op maandag 12 april starten er eveneens herstellingswerken in de Vierschaarstraat. De slechte gedeeltes van de weg worden afgefreesd en voorzien van nieuwe asfalt. Ter hoogte van huisnummer 1 worden er goten aangelegd.
 1. Automobilist kan filmen hoe naast hem trein ontspoort
  Play

  Automobi­list kan filmen hoe naast hem trein ontspoort

 2. Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip
  Play

  Lach mee met de grappigste momenten van prins Philip