Guy Vloebergh heeft nog drie maanden om de gevolgen van de federale plannen op Ventilus in kaart te brengen
Volledig scherm
Guy Vloebergh heeft nog drie maanden om de gevolgen van de federale plannen op Ventilus in kaart te brengen © pol de wilde

Topambtenaar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaamse hoogspanningslijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”

West-VlaanderenIntendant Guy Vloebergh heeft van de Vlaamse regering drie maanden langer de tijd gekregen om het Ventilus-dossier op te lossen. Dat maakt Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend. De verlenging van de opdracht heeft alles te maken met de plannen van de federale regering voor een nieuw energie-park in de Noordzee.

  1. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

    Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

    In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.