Guy Vloebergh heeft nog drie maanden om de gevolgen van de federale plannen op Ventilus in kaart te brengen
Volledig scherm
Guy Vloebergh heeft nog drie maanden om de gevolgen van de federale plannen op Ventilus in kaart te brengen © pol de wilde

Topambtenaar krijgt drie maanden langer om zich te buigen over nieuwe West-Vlaamse hoogspanningslijn: “Plannen van federale regering veranderen de zaak”

West-VlaanderenIntendant Guy Vloebergh heeft van de Vlaamse regering drie maanden langer de tijd gekregen om het Ventilus-dossier op te lossen. Dat maakt Vlaamse minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) bekend. De verlenging van de opdracht heeft alles te maken met de plannen van de federale regering voor een nieuw energie-park in de Noordzee.

 1. Dit zijn de nieuwe toptelefoons van Samsung en zoveel kosten ze
  21

  Dit zijn de nieuwe toptele­foons van Samsung en zoveel kosten ze

  Samsung heeft vanavond zijn nieuwe toptelefoons voorgesteld: de Samsung Galaxy S23, de S23+ en de S23 Ultra. De smartphones zullen meer kosten dan de voorgangers van vorig jaar. De prijssprong is niet zo fors als bij Apple vorige herfst, maar er komt toch zo’n twaalf procent bij voor de belangrijkste telefoons uit de reeks. Dit jaar springen daarnaast de camera van 200 megapixels bij de S23 Ultra en de keuze voor een processor van Qualcomm in het oog. Samsung stelde ook vijf nieuwe laptops voor.
 2. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Tijdelijk tweerichtingsverkeer in H. Horriestraat door rioolaansluiting nieuwbouw ACV
  Roeselare

  Tijdelijk tweerich­tings­ver­keer in H. Horrie­straat door rioolaan­slui­ting nieuwbouw ACV

  Van maandag 13 februari tot en met donderdag 16 februari wordt de nieuwbouw van het ACV aangesloten op de rioolaansluiting. Er moet een put van 2,5 meter diep gemaakt worden in het midden van de straat, waar de riool ligt. Dit heeft gevolgen voor het verkeer. Zo zal je vanuit de H.Consciencestraat niet in de H.Horriestraat kunnen rijden. Tussen de Ooststraat en Parking De Munt zal je daarentegen tijdelijk in twee richtingen kunnen rijden. Om dit veilig te laten verlopen, mag je er maximum 30 kilometer per uur, wordt er een veilige afbakening voorzien tussen de rijweg en het voetpad en moet wie De Munt afrijdt, verplicht naar rechts in de richting van de Ooststraat.
 3. Dennis Cartier lanceert debuutalbum Passion: “Ik hoop mensen te inspireren om hun eigen passie te ontdekken en er voluit voor te gaan”
  PREMIUM
  Ardooie

  Dennis Cartier lanceert debuutal­bum Passion: “Ik hoop mensen te inspireren om hun eigen passie te ontdekken en er voluit voor te gaan”

  Voor Dennis Parmentier (33) is 13 allesbehalve een ongeluksgetal. 13 jaar nadat hij met ‘Chapter One’ z’n eerste plaat uitbracht onder de artiestennaam Dennis Cartier , releaste hij vandaag z’n debuutalbum. Dat kreeg de veelzeggende titel ‘Passion’ en Dennis noemt het album niet alleen een lang gekoesterde droom maar tevens z’n visitekaartje. “Met ‘Passion’ toon ik het brede scala aan genres waar ik me bezig ben”, zegt hij.