Zicht op de groenere Centrumbrug, met rechts de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding, die als 'brugpark' wordt ingericht>.
Volledig scherm
Zicht op de groenere Centrumbrug, met rechts de nieuwe fiets- en voetgangersverbinding, die als 'brugpark' wordt ingericht>. © rv

Toch geen knip in Korenmarkt bij invoering nieuw bereikbaarheidsplan

Er komt dan toch geen knip in de Korenmarkt als de stad volgend jaar zijn nieuw bereikbaarheidsplan uitrolt. Het is één van de aanpassingen na een inspraakronde over het voorontwerp van het nieuwe brugpark.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Negentigste Roeselaarse batjes lokken veel volk ondanks regenachtige zaterdag: “Kuieren, kopen en kijken is waar het allemaal om draait”
  PREMIUM
  Roeselare

  Negentig­ste Roeselaar­se batjes lokken veel volk ondanks regenachti­ge zaterdag: “Kuieren, kopen en kijken is waar het allemaal om draait”

  Na twee jaar corona kon Roeselare eindelijk terug genieten van volwaardige Batjes. Ondanks de motregen was het gezellig druk op batjeszaterdag, terwijl het op zondag overal over de koppen lopen was. Er werd massaal gekuierd, gekeken en uiteraard ook gekocht. “Je voelt echt dat de mensen weer willen buiten komen”, zegt Lieve Lanszweert (82) van de gelijknamige lederzaak in de Manestraat. Ze is aan haar 64ste (!) Batjes toe.
 3. Na 103 jaar en drie generaties stopt familie Deboosere met bakkerij: “Toen ik begon, kostte een brood nog 7,5 frank”
  PREMIUM
  Ingelmunster

  Na 103 jaar en drie generaties stopt familie Deboosere met bakkerij: “Toen ik begon, kostte een brood nog 7,5 frank”

  Filip Deboosere (64) bakt op donderdag 30 juni zijn laatste broden, waarmee een einde komt aan een traditie van honderd jaar. Hij en zijn vrouw Carine (64) zijn al de derde generatie binnen de familie die een bakkerij uitbaat, na overgrootvader Achiel en vader André. Nu vinden ze de tijd rijp om van een welverdiend pensioen te genieten en dus sluit de bakkerij.