Geerwin Vandekerckhove (De Leest), Jonah Muylle (De Schaduw), Rik Bruwier (De Leest),. Maud Verlynde (Theater Malpertuis) en Femke Vanhecke (CC Gildhof)) werken samen voor het theaterfestival En Avant.
Volledig scherm
Geerwin Vandekerckhove (De Leest), Jonah Muylle (De Schaduw), Rik Bruwier (De Leest),. Maud Verlynde (Theater Malpertuis) en Femke Vanhecke (CC Gildhof)) werken samen voor het theaterfestival En Avant. © rv

Theaterfestival met nieuw talent trekt naar Izegem, Tielt en Ardooie

Izegem / Ardooie / TieltTheater Malpertuis en CC Gildhof in Tielt, cultuurhuis De Leest in Izegem en Cultuurkapel De Schaduw in Ardooie ontvangen de komende dagen theaterfestival En Avant op hun podium. Het gaat om zes voorstellingen van nieuwe theatermakers.

 1. Een innovatieve glaskunstenaar, een jonge dichteres en een vioolbouwer met ambitie: Dit zijn de Cultureel Ambassadeurs 2022-2024
  Roeselare

  Een innovatie­ve glaskunste­naar, een jonge dichteres en een vioolbou­wer met ambitie: Dit zijn de Cultureel Ambassa­deurs 2022-2024

  Stad Roeselare is drie nieuwe Cultureel Ambassadeurs rijker. Joost Caen, een autoriteit op vlak van historisch en hedendaagse glaskunst, krijgt de titel en subsidies voor de realisatie van een glaskunstwerk met zonnecellen. Schrijfster en dichteres Lise Surmont krijgt op haar beurt de titel en subsidies voor de realisatie van een poëziebundel en Vik Vandamme krijgt de titel als jonge viool- en cellobouwer met internationale ambities.
 2. Prijs gevelstenen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?
  Livios

  Prijs gevelste­nen met 43% gestegen in één jaar tijd: gaat die opnieuw zakken? En zijn er manieren om toch te besparen?

  De prijzen van bouwmaterialen stijgen al een hele tijd sterk door. Eerst vanwege de grote vraag en het beperkte aanbod tijdens de coronacrisis, daarna mede door de oorlog in Oekraïne. Bouwsite Livios vroeg aan Jean-Pierre Waeytens, gedelegeerd bestuurder van de Bouwunie, hoe de prijzen van bouwmaterialen zullen evolueren en of er tips zijn om toch te besparen.