vzw 't Kringske organiseerde een kleiworkshop om aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek.
Volledig scherm
vzw 't Kringske organiseerde een kleiworkshop om aandacht te vragen voor de armoedeproblematiek. © vdi

’t Kringske maakt kleien kunstwerkjes tegen armoede

Izegem / RoeselareVzw ’t Kringske, dat zich inzet voor mensen die in (kans)armoede leven, heeft op de Melkmarkt naar aanleiding van de Wereldverzetdag tegen Armoede een symbolische actie gehouden. Bezoekers konden er kleien kunstwerkjes maken die later gebruikt zullen worden op een wandeling van de organisatie.

 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 1. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

  Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

  In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.
 2. Kloen zamelt fondsen in via clowneske puzzels
  Roeselare

  Kloen zamelt fondsen in via clowneske puzzels

  Kloen, de Roeselaarse vzw die zich inzet voor zieke kinderen, heeft een reeks puzzels op de markt gebracht. De opbrengst gaat naar kindgerichte doelen. Er zijn vier verschillende puzzels, getekend door lokaal talent. De puzzels ‘Kloenerie’ en ‘Chocolade’ tellen duizend stukjes en zijn respectievelijk getekend door Jimmy Hostens en Steven Selschotter. Filip Cardoen tekende twee puzzels met elk vijfhonderd stukjes rond de thema’s ‘Tuinclowns’ en ‘Pretpark’. Later volgen er voor de kleintjes nog twee puzzelboxen met telkens drie puzzels van twintig stukjes rond het thema ‘Sportclowns’. Die worden ontworpen door Brecht Deraeve.