Kunstacademie Art'Iz in Izegem.
Volledig scherm
Kunstacademie Art'Iz in Izegem. © VDI

Studenten schrijven elkaar al maanden brieven, maar ontmoeten elkaar pas straks voor het eerst

IzegemDat academies uit het Deeltijds Kunstonderwijs uitblinken in enthousiasme en originaliteit, wordt dit weekend nog maar eens bewezen. Het gaat om een unieke samenwerking tussen de klassen Creatief Schrijven van Kunstacademie Torhout en Art’Iz, kunstacademie regio Izege . Hun schrijfstudenten bereiken dan immers de eindmeet van een uniek parcours dat ze samen in september 2020 hebben aangevat.

 1. Overdosis wordt 47-jarige vrouw fataal: “Vriend was helemaal overstuur en wist met zichzelf geen raad”
  PREMIUM
  Roeselare/Hooglede

  Overdosis wordt 47-jarige vrouw fataal: “Vriend was helemaal overstuur en wist met zichzelf geen raad”

  De vriend van een 47-jarige vrouw die woensdagmorgen dood werd aangetroffen in haar flat langs de Rumbeeksesteenweg in Roeselare, heeft niks te maken met haar overlijden. De man werd omwille van zijn gerechtelijk verleden opgepakt maar na verhoor weer vrijgelaten. Volgens het parket stierf de vrouw aan een overdosis. Dat blijkt uit de autopsie. “Vreselijk dat zoiets moet gebeuren”, klink het in de buurt.
 2. Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoopste energiecontracten: zo betaal ook jij minder
  Energie

  Maar 5% gezinnen beschikt over goedkoop­ste energiecon­trac­ten: zo betaal ook jij minder

  De consument raakt niet wijs uit de energiemarkt en zijn stroom- en aardgasfactuur. Hij is nauwelijks op de hoogte van de contractvoorwaarden, weet amper of hij een vaste of variabele prijs betaalt en heeft geen inzicht in de verschillende vaste kosten. Het gevolg: door een gebrek aan informatie betaalt hij een te hoge energieprijs. Maar waar vind je alle essentiële informatie? Mijnenergie.be schept klaarheid.