Aannemersbedrijf Maeyaert wil verhuizen naar die site MTI in Izegem. De vergunningsaanvraag stuit echter op protest van buren. Zij vrezen verkeers-, geluids- en stofhinder.
Volledig scherm
Aannemersbedrijf Maeyaert wil verhuizen naar die site MTI in Izegem. De vergunningsaanvraag stuit echter op protest van buren. Zij vrezen verkeers-, geluids- en stofhinder. © vdi

Stad verleent ongunstig advies in dossier rond verhuis Maeyaert naar Mandelstraat: “Milieueffectenrapport ontbreekt”

Izegem/OekeneHet stadsbestuur van Izegem verleent een ongunstig advies in het dossier rond de verhuis van aannemersbedrijf Maeyaert naar de Mandelstraat in Izegem. Het aannemersbedrijf diende een vergunningsaanvraag in, maar er ontbreekt een document dat de mogelijke effecten op het milieu analyseert.

 1. Voka wil met Zuid-Amerikaanse werkkrachten krapte arbeidsmarkt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”
  West-Vlaanderen

  Voka wil met Zuid-Amerikaan­se werkkrach­ten krapte arbeids­markt aanpakken: “Het tekort aan personeel is een gevaar voor onze welvaart”

  Zuid-Amerika, de Filipijnen en Afrika. Naar mensen uit die regio’s kijkt Voka om hier bij ons de krapte op de arbeidsmarkt te helpen wegwerken. De werkgeversorganisatie becijferde dat er de komende jaren in onze provincie 77.000 extra arbeidskrachten zullen nodig zijn om de groei te blijven garanderen. “Daarvan willen we er 50.000 uit het buitenland halen, zelfs buiten Europa. En dat is nodig als onze bedrijven willen blijven groeien en zorgen voor welzijn en welvaart.”
 2. Onze weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: schaatsen, dansen of mountainbiken, een film of liever kerststallen spotten
  PREMIUM
  Kortrijk/Ieper/Roeselare/Waregem/Poperinge/Ieper/Kemmel/Lichtervelde

  Onze weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: schaatsen, dansen of mountainbi­ken, een film of liever kerststal­len spotten

  Nog geen weekendplannen? Ondanks de coronamaatregelen staat er dit weekend weer heel wat leuks op de planning in Zuid-West-Vlaanderen. Of je nu graag de ijsschaatsen aanbindt, je danskunsten toont op TikTok, je nog even in de kerstsfeer wil laten onderdompelen, liever actief in de natuur fietst of een filmpje met een hapje verkiest. Het kan allemaal. Wij zetten graag onze tips voor het komende weekend op een rij.
 1. FC Mandel United heeft met Roland Louf nieuwe CEO en ontkent geruchten over overname van Moeskroen
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  FC Mandel United heeft met Roland Louf nieuwe CEO en ontkent geruchten over overname van Moeskroen

  Het was zeker geen rustige feestperiode bij FC Mandel United. Sportief staat de Izegemse club op de allerlaatste plaats in eerste nationale en wordt het geen sinecure om straks nog het behoud te verzekeren. Extrasportief deden heel wat geruchten de ronde over onder meer een overname van Moeskroen, maar in een persbericht worden die geruchten nu door Mandel United en de Franse investeringsgroep Strive volledig ontkend.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.