De tyfoon hield eind vorig jaar lelijk huis op de Filipijnen.
Volledig scherm
De tyfoon hield eind vorig jaar lelijk huis op de Filipijnen. © rv

Stad schenkt na doortocht dodelijke tyfoon noodhulp aan Filipijnen

IzegemOp advies van de Noord-Zuidraad geeft de stad Izegem 2.000 euro noodhulp aan een project in de Filipijnen. “Het land werd eind vorig jaar bijzonder zwaar getroffen door een tyfoon”, zegt schepen van Noord-Zuidbeleid Kurt Himpe.

 1. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

  Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

  In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.
 2. Vanaf vandaag éénrichtingsverkeer in Diksmuidsesteenweg door werken
  Roeselare

  Vanaf vandaag éénrich­tings­ver­keer in Diksmuidse­steen­weg door werken

  Vandaag, maandag 24 januari, starten nutswerken in de Diksmuidsesteenweg, tussen de Westlaan en de Albrecht Rodenbachstraat. Nutsmaatschappijen vernieuwen er hun kabels en leidingen voor elektriciteit en telecom. Op sommige plaatsen wordt ook de drinkwaterleiding vernieuwd. De werken gebeuren in het voetpad en een deel van de rijweg. Deze werken hebben een serieuze impact op het verkeer. Voor fietsers en auto’s geldt er éénrichtingsverkeer. Zij kunnen enkel richting centrum rijden. Te voet kan je steeds door aan één kant van de rijweg. De Wallenparking blijft wel vlot bereikbaar, via de Diksmuidsesteenweg en de Groenestraat. Het einde van de werken is voorzien in juni. De nutswerken gebeuren ter voorbereiding van de riolerings- en wegeniswerken die vermoedelijk vanaf september 2022 starten.