Zuster Regina Vandaele was de grondlegster van de Sint-Jozefskliniek en krijgt nu als eerbetoon een nieuw plein in de stad naar haar vernoemd.
Volledig scherm
Zuster Regina Vandaele was de grondlegster van de Sint-Jozefskliniek en krijgt nu als eerbetoon een nieuw plein in de stad naar haar vernoemd. © vdi

Stad eert stichtster Sint-Jozefskliniek met eigen straatnaam: “Regina Vandaele is de grondlegger van de zorg in Izegem”

IzegemDe vraag naar meer vrouwelijke straatnamen weerklinkt al langer en nu gaat ook Izegem op die oproep in. Binnenkort krijgt de stad een Regina Vandaeleplein, genoemd naar de stichtster van de Sint-Jozefskliniek. De nieuwe straat bevindt zich op de Bosmolens, in een zijstraat van de Maria Van Bourgondiëstraat.  Het ziekenhuis reageert verheugd.

  1. Voormalige Rode Duivels en Niels Destadsbader voetballen voor het goede doel: “Speciaal mijn oude schoenen van FC De Kampioenen nog eens uit de kast gehaald”
    Roeselare

    Voormalige Rode Duivels en Niels Destadsba­der voetballen voor het goede doel: “Speciaal mijn oude schoenen van FC De Kampioenen nog eens uit de kast gehaald”

    Voetbalcoryfeeën als Yves Vanderhaeghe, Lorenzo Staelens, Olivier Deschacht, Thomas Buffel en Bart Goor trokken zondag nog eens de voetbalschoenen aan voor een benefietmatch tegen Club Roeselare in het Rodenbachstadion. Ook Jean-Marie Pfaff was erbij, net als Niels Destadsbader. Het werd uiteindelijk 2-4 voor de voormalige internationals.