Louis Verbist bij zijn voormalig slachthuis, dat onder de sloophamer verdwijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Louis Verbist bij zijn voormalig slachthuis, dat onder de sloophamer verdwijnt. © Photo News

Slachthuis Verbist verdwijnt onder sloophamer: “Maar het zal nog wel even duren voor er iets nieuws in de plaats komt”

IzegemDe gebouwen van slachthuis Verbist op de Gentseheerweg in Izegem verdwijnen binnenkort onder de sloophamer. Het vleesverwerkend bedrijf kwam in 2017 in opspraak nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights er met een verborgen camera wantoestanden had gefilmd. Sindsdien lagen de activiteiten er stil. Projectontwikkelaar Global Estate Group gaat de site nu slopen. Er zijn al (vage) toekomstplannen, maar nog niet voor meteen.

 1. Schokkend: Animal Rights filmt opnieuw zware dierenmishandeling in Belgisch slachthuis
  Video

  Schokkend: Animal Rights filmt opnieuw zware dierenmis­han­de­ling in Belgisch slachthuis

  Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft opnieuw met verborgen camera's gruwelijke beelden gemaakt in een Belgisch slachthuis. Deze keer werd er gefilmd in een runderslachthuis in Izegem. De beelden brengen zware dierenmishandeling aan het licht. "We dienen klacht in bij de Vlaamse Inspectie Dierenwelzijn en eisen de directe sluiting van het slachthuis", zegt Animal Rights-voorzitter Nadine Lucas. De inspectiedienst van bevoegd Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) is vanochtend al uitgerukt naar het slachthuis in Izegem.
 2. Zaakvoerder slachthuis Verbist vrijgesproken voor dierenmishandeling: “Beelden spreken voor zich, maar werden gemaakt zonder toestemming”
  PREMIUM
  Izegem

  Zaakvoer­der slachthuis Verbist vrijgespro­ken voor dierenmis­han­de­ling: “Beelden spreken voor zich, maar werden gemaakt zonder toestem­ming”

  “Stel je voor dat er undercoverbeelden gemaakt worden van kindermishandeling, zou er een rechter het aandurven die uit het dossier te weren?” Dierenrechtenorganisatie Animal Rights reageert ontgoocheld op de vrijspraak van Louis Verbist (76), die in Ieper terechtstond voor dierenmishandeling. De zaakvoerder en zijn bedrijf werden wel veroordeeld voor inbreuken op de voedselveiligheid.