Stefanie en Jasper op het terras van Eethuis De Stadstuin in Izegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefanie en Jasper op het terras van Eethuis De Stadstuin in Izegem. © vdi

RESTOTIP. Eethuis De Stadstuin in Izegem: “De eigen creatie van de chef blijkt dé culinaire ontdekking van ons etentje”

IzegemIn hartje Izegem kan je sinds kort genieten van een culinaire rustpauze in Eethuis De Stadstuin. Zoals de naam al weggeeft, laten gastheer en -vrouw Jasper Soubry en Stefanie Schaubroeck je er verpozen op een door groen omgeven terras, terwijl ook binnen heel wat planten prijken. Maar ook op je bord vind je een ‘tuin van Eden’, met veel huisgemaakte lekkernijen.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Infosessies helpen digitale kloof dichten
  Ardooie

  Infoses­sies helpen digitale kloof dichten

  Het Ardooise gemeentebestuur bundelt de krachten met Seniornet Vlaanderen VZW en BEN Buurtwerking Ardooie om de digitale kloof te dichten. Hoewel we ons een wereld zonder internet amper nog kunnen voorstellen, zijn er nog steeds heel wat mensen die niet goed overweg kunnen met een smartphone voor laptop. Om hen te helpen worden er in januari en februari verschillende sessies georganiseerd in de raadzaal van het gemeentehuis. Zo wordt op 17 januari de smartphone als reisgids belicht ,leer je op 24 januari werken met je eID en itsme, maar bijvoorbeeld ook payconicq en Mijn gezondheidsdossier komen aan bod. Alle info op www.ardooie.be, inschrijven via b.bauwen@ardooie.be.
 1. De Knusse Avond brengt ‘Jozef Onthult’
  Ardooie

  De Knusse Avond brengt ‘Jozef Onthult’

  De Knusse Avond van Jubilate-De Tassche is, na twee maal uitstel door corona, op vrijdag 16 en zaterdag 17 december eindelijk aan z’n 21e editie toe. Programmator Bart Claeys legde hiervoor De Gemene Delers vast met ‘Jozef Onthult’, een kerstcabaret waarbij humor en muziek hand in hand gaan. Verwacht je niet aan een zeemzoeterige avond of een traditioneel kerstconcert. Integendeel, het kerstverhaal wordt geserveerd met een serieuze hoek af en doorspekt met tal van gekende populaire liederen die een nieuwe grappige tekst krijgen. De Knusse Avond vindt plaats in OC De Tassche langs de Roeselaarsestraat. Op beide avonden ben je er welkom vanaf 20 uur. Tickets in voorverkoop kosten 10 euro en kan je verkrijgen bij Bart via 0476/30.63.24. Aan de deur betaal je 12 euro.
 2. Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbrengen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbrengen?
  Spaargids.be

  Tekort aan kleingeld: hoeveel kost het binnenbren­gen van euromunten? En hoeveel mag je precies binnenbren­gen?

  Er is een tekort aan muntjes van 5, 10 en 20 eurocent. Febelfin, Unizo en Comeos vragen daarom om je gespaarde muntjes binnen te brengen bij de bank, ermee gepast te betalen of digitaal te betalen als je niet kan passen. Maar bij de bank kleingeld op je rekening laten storten, is niet altijd gratis. Welke bank rekent daarvoor kosten aan? En kan je die kosten omzeilen? Spaargids.be zocht het uit.