Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem.
Volledig scherm
Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem. © vdi

Provinciedomein Wallemote-Wolvenhof breidt uit met speelbos en -plein

IzegemDe provincieraad heeft een nieuw natuurbeheerplan voor domein Wallemote-Wolvenhof in Izegem goedgekeurd. Daarmee kan de groene long op termijn uitbreiden met onder andere een speelbos en overwinteringsplaats voor vleermuizen.

 1. Samen studeren kan op Kerelsplein en in ARhus
  Roeselare

  Samen studeren kan op Kerels­plein en in ARhus

  Roeselaarse studenten die geen passende studie-omgeving hebben, kunnen ook deze winter opnieuw rekenen op de stad die samen met de jeugdraad enkele locaties ter beschikking stelt. Van 23 december tot en met 5 februari kunnen studenten terecht op het Kerelsplein langs de Acaciastraat. Dit van maandag tot en met zondag van 8 tot 19 uur. Op 34 en 31 december is de zaal beschikbaar van 8 tot 15 uur en op 1 januari blijft ze dicht. Ook ARhus zet opnieuw de deuren open voor blokkende studenten. Dit van 23 december tot en met 27 januari, telkens op weekdagen van 8 tot 19 uur., op zaterdag van tot 17 uur en op zondag van 10 tot 13 uur. Op 24 december en 31 december gelden andere openingsuren: van 8 tot 13 uur. Op 25 december en 1 januari is ARhus dicht. Een plek reserveren is een must. Dit kan vanaf woensdag 14 december om 12.30 uur via https://vanrslshop.roeselare.be/Activities/Overview.
 2. Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand
  Roeselare

  Zuidstraat volgende week dicht voor sloop Zuidpand

  De sloop van het Zuidpand in de Zuidstraat gaat verder en dat heeft volgende week opnieuw een stevige impact op het verkeer. Vanaf maandag 12 december tot en met vrijdag 16 december wordt de Zuidstraat uit veiligheidsoverwegingen iedere dag vanaf 8.30 uur volledig afgesloten voor het verkeer tussen de Patersstraat en Iepersestraat. ’s Avonds na de werkuren wordt er eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer richting de Grote Markt zal een omleiding moeten volgen via de Iepersestraat, de Sint-Michielsstraat en het Sint-Michielsplein.