Daisy Depoortere en Kris Tanghe met hun perentaart en het Izegems Schoentje.
Volledig scherm
Daisy Depoortere en Kris Tanghe met hun perentaart en het Izegems Schoentje. © Foto Joke Couvreur

Perentaart en Izegems Schoentje officieel streekproducten

 1. Moeder en dochter openen twee winkels onder één dak: “Uniek antiek bij Juliette Antique, zelfgemaakte cupcakes en ander zoets bij Maison Juliette”
  PREMIUM

  Moeder en dochter openen twee winkels onder één dak: “Uniek antiek bij Juliette Antique, zelfgemaak­te cupcakes en ander zoets bij Maison Juliette”

  De Sint-Amandsstraat is vanaf zaterdag 1 april twee nieuwe winkels rijker in één klap. Pascale Boutelegier (40) en haar moeder Catherine Desal (66) openen er samen, en onder hetzelfde dak, Maison Juliette en Juliette Antiques. Pascale focust er op allerlei lekkers: van verse cupcakes tot snoeptaarten en geschenkpakketten, terwijl Catherine uitsluitend antiek verkoopt waar ze zelf een beetje verliefd op is. “Samenwerken lukt perfect, we zijn niet enkel moeder en dochter maar echte hartsvriendinnen”, aldus het duo die ons het verhaal verklapte achter hun beide passies.
  Roeselare
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Burgemeester Bert Maertens (N-VA) over stukje ondergronds Ventilus-tracé in Izegem: “Een grote teleurstelling dat het dit maar is”

  Burgemees­ter Bert Maertens (N-VA) over stukje onder­gronds Ventilus-tracé in Izegem: “Een grote teleurstel­ling dat het dit maar is”

  Dat het Ventilus-tracé in Izegem pas vanaf de wijk De Mol en dus na de Rijksweg (N36) ondergronds gaat valt bij de bedrijvenzone ten noorden van die zone niet in goede aarde. Ook burgemeester Bert Maertens (N-VA) ijverde daarvoor, maar kon een volledig ondergrondse verbinding op het grondgebied van zijn stad niet uit de brand slepen. “Ik ben hier niet onverdeeld gelukkig mee, nee”. Hij legt uit waarom Ventilus in de bedrijvenzone niet ondergronds kan.
  Izegem