De Paterskerk in Izegem, met rechts de kapittelzaal.
Volledig scherm
PREMIUM
De Paterskerk in Izegem, met rechts de kapittelzaal. © VDI

Paterskerk verdwijnt toch onder de sloophamer, kapittelzaal blijft mogelijk nog staan

IzegemDe Paterskerk verdwijnt volgend jaar dan toch onder de sloophamer. Die plannen waren er al een tijdje, maar het nabijgelegen rusthuis ’t Pandje zette die op pauze om eventueel met hulp van private partners te kijken of het gebouw nog een rol van betekenis kon spelen. Dat blijkt nu niet het geval, al onderzoekt het rusthuis wel of het behoud van de kapittelzaal nog mogelijk is.

 1. Leider Patro Eisden en Jordi Belin op bezoek bij hekkensluiter FC Mandel United: “Wij onderschatten niemand”
  Voetbal eerste nationale

  Leider Patro Eisden en Jordi Belin op bezoek bij hekkenslui­ter FC Mandel United: “Wij onderschat­ten niemand”

  Patro Eisden reist zaterdag voor het eerst als leider naar Mandel. Op papier lijkt deze verre verplaatsing een gemakkelijke opdracht voor de Maasmechelse ploeg. Mandel kon dit seizoen slechts eenmaal winnen en staat helemaal onderin geklasseerd. Het wordt niet enkel een strijd tussen de leider en de hekkensluiter, maar ook een strijd tussen de sterkste en de meest gepasseerde verdediging van de reeks. Eisdens keeper Jordi Belin waarschuwt alvast voor onderschatting.
 1. Politiezone RIHO pakt medailles op BK padel voor politiediensten
  Roeselare/Izegem/Hooglede

  Politiezo­ne RIHO pakt medailles op BK padel voor politie­dien­sten

  Eind vorige week werd het Belgisch kampioenschap padel voor politiediensten georganiseerd in Mechelen. Verschillende spelers van politiezone RIHO lieten van zich spreken en pakten medailles. Bij de dames 50-200 werden Larissa Neyrinck en Lies Vanhenden Belgisch kampioen na een spannende finale. Bij de heren 50-200 behaalden Pieter-Jan Louage en Thomas Vallaey zilver. In de gemengde reeks 500 kroonden Maarten Casteleyn en Elyne Boeykens (PZ Antwerpen) zich tot Belgisch kampioen. Ook korpschef Curd Neyrinck nam het racket ter hand. Samen met zijn dochter Larissa behaalde hij brons in de gemengde reeks 50-200. Maarten Casteleyn tekende trouwens voor de uitstekende organisatie.