De Pakjesfabriek van de Sint sluit vroegtijdig de deuren.
Volledig scherm
De Pakjesfabriek van de Sint sluit vroegtijdig de deuren. © VDI

Pakjesfabriek van de Sint in Izegem sluit vroegtijdig de deuren

IzegemDe Pakjesfabriek aan het museum Stoom & Stroom in Izegem sluit vroegtijdig de deuren. “Deze scholenactiviteit van het museum zetten we na rijp beraad stil”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.

 1. Kwart meer kort ziekteverzuim in West-Vlaamse bedrijven ten opzichte van 2021
  Roeselare

  Kwart meer kort ziektever­zuim in West-Vlaam­se bedrijven ten opzichte van 2021

  De voorbije jaren waren er nooit zoveel zieken op het werk als in 2022. Het kort ziekteverzuim in West-Vlaanderen piekte naar een gemiddelde van zeven dagen per werknemer. Dat is meer dan een volledige dag erbij in vergelijking met de voorbije jaren. In 2022 ging 2,69 procent van de werkdagen verloren aan kortstondig ziekteverzuim, een kwart meer dan vorig jaar. Dat blijkt uit het jaarrapport rond kort ziekteverzuim van hr-dienstenbedrijf Acerta, dat gebaseerd is op de werkelijke cijfers van 35.000 werknemers bij meer dan 3.500 privébedrijven uit West-Vlaanderen.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. KIJK. Sportclubs protesteren tegen sluiting Tielts zwembad: “Jarenlang verwaarloosd... en nu staan we voor een voldongen feit”
  PREMIUM
  Tielt

  KIJK. Sportclubs proteste­ren tegen sluiting Tielts zwembad: “Jarenlang verwaar­loosd... en nu staan we voor een voldongen feit”

  De definitieve sluiting van het Tieltse zwembad slaat diepe wonden bij sportverenigingen en inwoners. Ontgoocheling en boosheid primeren. Ze verwijten het huidige stadsbestuur en vorige stadsbesturen grove nalatigheden en verwaarlozing in het dossier. Tijdens een protestactie ontvouwden ze een spandoek waarmee ze het zwembad symbolisch ten grave droegen. “Er is ons al die tijd zand in de ogen gestrooid.”
 3. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!