Een buurtbewoonster nam een foto vanuit de wagen.
Volledig scherm
Een buurtbewoonster nam een foto vanuit de wagen. © Repro Vanacker

Opnieuw loslopend hertje gespot in de buurt van de Mol

IZEGEMDe voorbije dagen hebben meerdere buurtbewoners opnieuw een ree gezien in Izegem, telkens in de buurt van de nieuwe verkaveling in De Mol.

 1. Vrienden Lieven en Frederik zamelen met fietstocht naar Santiago de Compostella geld voor het goede doel in: “Artsen hebben ooit mijn dochter gered, nu wil ik iets voor hen terug doen”
  PREMIUM

  Vrienden Lieven en Frederik zamelen met fietstocht naar Santiago de Compostel­la geld voor het goede doel in: “Artsen hebben ooit mijn dochter gered, nu wil ik iets voor hen terug doen”

  Met een ambitieuze fietstocht van ruim tweeduizend kilometer door berg en dal naar Santiago de Compostela wil Lieven Dejonckheere (44) een droom die hij op zijn twaalfde al koesterde eindelijk waarmaken. Hij krijgt daarbij de steun en het gezelschap van leeftijdsgenoot en oud-collega Frederik Carton. Het duo doet dat niet zomaar, maar koppelt er een goed doel aan. “Artsen van het UZ Gent hebben indertijd mijn dochter gered en nu wil ik iets voor hen terug doen”, aldus Lieven. Het duo bereidt zich al anderhalf jaar intensief voor, met zelfs een ietwat opmerkelijke ‘cafétest’.
  Izegem
 2. Info-avond over riolerings- en wegenwerken wijk Mosselmarkt

  In­fo-avond over riolerings en wegenwer­ken wijk Mossel­markt

  Aquafin gaat binnenkort riolerings- en wegenwerken uitvoeren in de Holdestraat, Moskostraat, Steenstraat, Molenstraat, Zwevezeelsestraat, Laagstraat en Kapellenstraat. In deze straten komt een gescheiden rioolstelsel. Het vuil water gaat hierdoor straks naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Roeselare. Daarnaast worden in de Holdestraat erosiewerende maatregelen genomen en wordt het regenwater afgevoerd naar de Roobeek. Daar wordt het eerst opgevangen in een bekken in de Lichterveldestraat. De timing en fasering van de werken en de bereikbaarheid van de woningen worden toegelicht op een infomoment op dinsdag 30 mei om 19 uur in OC ’t Zonneke in Koolskamp.
  Ardooie