Sien Depoortere heeft ook brochures, zodat mensen met autisme beter van een attractie kunnen genieten. Hier toont ze de brochure van waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals.
Volledig scherm
Sien Depoortere heeft ook brochures, zodat mensen met autisme beter van een attractie kunnen genieten. Hier toont ze de brochure van waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals. © Foto VDI

"Ook met autisme kan je stressvrij op stap"

IZEGEMDe Izegemse Sien Depoortere (25) pakt uit met de nieuwe website Toerisme voor Autisme. Daarop bundelt ze tips en stappenplannen om mensen met autisme tijdens een uitstap, bijvoorbeeld naar de dierentuin, minder stress en meer structuur te bezorgen.

  1. MNM Pauzemobiel verrast Ingelmunsterse studenten op een break, gemeente zorgt voor ijsjes
    Ingelmunster

    MNM Pauzemo­biel verrast Ingelmun­ster­se studenten op een break, gemeente zorgt voor ijsjes

    Elke dag stoppen MNM-dj’s Laura Govaerts en Sander Gillis met de MNM Pauzemobiel dezer dagen in een andere Vlaamse gemeente om studenten een hart onder de riem te steken tijdens het blokken. Zaterdagmiddag stopte het duo in Ingelmunster waar er gestudeerd wordt in een blokruimte onder de voetbaltribune. De Pauzemobiel arriveerde omstreeks 16 uur aan de ingang van de evenementhal waar de dj’s een half uur live Maranthonradio maakten. Dat bleek een meer dan welkome verpozing voor heel wat studenten die door MNM getrakteerd werden op een doorzichtige pennenzak. Ook de gemeente Ingelmunster deed een duit in het zakje en zorgde voor ijsjes van ijskar Den Ijsbeer.