Op verschillende plaatsen vonden al proefboringen voor het Ventilus-project plaats. Ongeruste inwoners plaatsten er slogans tegen een bovengronds traject naast.
Volledig scherm
PREMIUM
Op verschillende plaatsen vonden al proefboringen voor het Ventilus-project plaats. Ongeruste inwoners plaatsten er slogans tegen een bovengronds traject naast. © VDI

Nog geen beslissing over Ventilus, maar proefboringen wel al gestart: “Keuze voor traject lijkt vast te liggen”

IzegemOp verschillende plaatsen in West-Vlaanderen is netbeheerder Elia gestart met voorbereidende bodemonderzoeken voor het Ventilus-project. Dat leidt tot wantrouwen bij omwonenden. Die beweren dat de keuze voor een bepaald tracé van de hoogspanningsverbinding zo al vastligt, maar Elia ontkent dat.

  1. Op huizenjacht in West-Vlaanderen, maar toch dicht bij Gent: “Beernem, Tielt en Ruiselede zijn betaalbaarder dan Deinze. Ideaal voor oud-studenten”
    PREMIUM
    Tielt/Beernem/Ruiselede

    Op huizen­jacht in West-Vlaanderen, maar toch dicht bij Gent: “Beernem, Tielt en Ruiselede zijn betaalbaar­der dan Deinze. Ideaal voor oud-studenten”

    West-Vlamingen met studenten in huis weten dat de koten in Gent er niet goedkoper op zijn geworden. Ook jonge West-Vlaamse koppels, die in de stad hebben gestudeerd, hebben het niet makkelijk om rond Gent een betaalbare woning te vinden. Dus gingen we eens kijken naar de prijzen van de woningen in de drie West-Vlaamse gemeenten tegen de provinciegrens, dicht bij de snelweg. En volgens makelaars zitten Beernem, Tielt en Ruiselede wel degelijk in de lift bij (oud-)studenten.