Facilitair directeur Sarah Degryse bij de plaats waar de nieuwe afdeling van de Sint-Jozefskliniek in Izegem komt.
Volledig scherm
Facilitair directeur Sarah Degryse bij de plaats waar de nieuwe afdeling van de Sint-Jozefskliniek in Izegem komt. © vdi

Nieuwe scanners te groot: Sint-Jozefskliniek breidt uit en stopt kinderafdeling in nieuw kleedje

IzegemDe Sint-Jozefskliniek staat aan het begin van een reeks grondige (ver)bouw(ings)werken. Ter hoogte van de hoofdingang komt een nieuw gebouw voor de diensten Nucleaire Geneeskunde en Radiologie, met als paradepaardje twee gloednieuwe scanners. Ook de pediatrie-afdeling ondergaat een grondige renovatie.

 1. Orgelkring Adriaen Willaert laat van zich horen in Sint-Michielskerk
  Roeselare

  Orgelkring Adriaen Willaert laat van zich horen in Sint-Michiels­kerk

  Orgelkring Adriaen Willaert pakt uit met twee concerten in de Sint-Michielskerk. In het kader van het Stadsorgelfestival is er op vrijdag 5 augustus om 18 uur een gratis toegankelijk miniconcert waar drie meesterlijke orgelwerken van César Franck gebracht worden. Op zaterdag 13 augustus ontvangt de Orgelkring daarentegen de Italiaanse fluitist Ubaldo Rosso in de decanale kerk. Rosso werkte onder meer al samen met Teatro alla Scala in Milaan, het Orkest van de RAI Turijn en het Orkest van de RTSI van Lugano. Hij zal werk brengen van onder andere Alexandre Guilmant , Cécile Chaminade en César Franck. Eric Hallein , organist en titularis van de H.Bloedbasiliek in Brugge, staat op zijn beurt in voor de begeleiding op het Louis Demaziére 1888 – Paul Anneesens 1955 – Pels & Van Leeuwenorgel 2000. Daarnaast brengt Hallein ook nog solowerk. Dit concert start om 20 uur. Tickets kosten 10 euro, houders van een vrijetijdspas betalen5 euro. Meer op www.organassociation-adriaenwillaert.com.
 2. Brandweer organiseert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy
  Ardooie

  Brandweer organi­seert marktdag ten voordele van Residentie Hardoy

  De Ardooise brandweer organiseert op woensdag 31 augustus een benefietmarkt ten voordele van woonzorgcentrum Hardoy. Ze inviteerden een aantal marktkramers die op de laatste dag van de zomervakantie hun kramen opstellen tussen 14 en 18 uur op het terrein van het WZC langs de Eekhoutstraat. Je zal er onder meer kledij, eierkoeken, wenskaarten, kip aan’t spit, slaapkledij, juwelen, fruit en groenten kunnen aankopen. Op het terras wordt er muzikale animatie voorzien en je kan er genieten van ijscoupes en pannenkoeken. De opbrengst van het initiatief gaat naar het animatieteam van Residentie Hardoy. In september wordt het initiatief nogmaals herhaald maar dan bij en ten voordele van WZC BEN.