De site Blauwpoorte moet een groene verbinding tussen het centrum en het kasteelpark Blauwhuis vormen.
Volledig scherm
De site Blauwpoorte moet een groene verbinding tussen het centrum en het kasteelpark Blauwhuis vormen. © Govaert & Vanhoutte

Nieuw ecologisch stadsdeel Blauwpoorte wordt
voor 80 procent groen: “Het wordt poort tussen centrum en stadspark”

Projectontwikkelaar Urbes gaat met project Blauwpoorte het terrein van voormalig serrebedrijf Scheldeman omvormen tot een nieuw ecologisch stadsdeel met plaats voor zeven woonblokken, goed voor 160 tot 180 wooneenheden. Opvallend daarbij is dat de bebouwing maar een klein deel van de site zal inpalmen. Ruim tachtig procent is voorbehouden voor groen.

1 reactie

 • Anne Onsia

  2 jaar geleden
  Alleen maar appartementsgebouwen terwijl Izegem al een overaanbod kent aan appartementen en er vooral vraag is naar huurhuizen met een tuintje.
 1. Ketnetband en sportminister Weyts huldigen sportiefste klas van Vlaanderen in De Talententuin
  Lendelede

  Ketnetband en sportminis­ter Weyts huldigen sportief­ste klas van Vlaanderen in De Talenten­tuin

  De leerlingen van 4A uit Prizma Basisschool De Talententuin mogen zich voortaan de sportiefste klas van Vlaanderen noemen. Een eretitel die ze verdienden door een reeks sportieve en creatieve uitdagingen tot een goed einde te brengen. Ze haalden het van liefst 1.476 scholen. Als beloning kwam de Ketnetband optreden in de tuin van de school en mochten alle leerlingen van de ‘Gouden Klas’ ’s middags frietjes smullen.