De twee nachtvissers kregen klappen in de buurt van de Sasbrug in Kachtem.
Volledig scherm
De twee nachtvissers kregen klappen in de buurt van de Sasbrug in Kachtem. © Kos

Na zinloos geweld tegen nachtvissers: tot twee jaar cel met uitstel voor agressieve 18-jarigen

Twee leden van een groepje jongeren dat in het voorjaar in Izegem twee nachtvissers aanvielen toen die weigerden hen een lift te geven naar Roeselare, zijn daarvoor veroordeeld. Ze kregen celstraffen met uitstel en een boete. Samen moeten ze hun slachtoffers ruim 8.000 euro schadevergoeding betalen.

0 reacties

 1. Bart (30) na overval en gijzeling in eigen appartement in Izegem: “Heilige schrik dat ze zullen terugkeren om wraak te nemen”
  PREMIUM
  Izegem/Houthulst/Middelkerke

  Bart (30) na overval en gijzeling in eigen apparte­ment in Izegem: “Heilige schrik dat ze zullen terugkeren om wraak te nemen”

  “Ik heb nog altijd schrik om alleen buiten te komen. Elke dag vraag ik me af waarom ze mij hebben overvallen.” Bijna vier maanden nadat een 30-jarige autistische jongeman in zijn appartement in Izegem werd overvallen en gekneveld, stond hij dinsdag op de rechtbank in Kortrijk voor de eerste keer opnieuw oog in oog met de daders. Eén van hen was een vriend, dacht hij. Samen met twee broers uit Middelkerke riskeert hij drie jaar cel. Ze verblijven al sinds eind februari in de cel.
 1. Projectleider krijgt werkstraf voor treinongeval waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschattingsfout”
  PREMIUM
  Oostende/Roeselare/Melle

  Projectlei­der krijgt werkstraf voor treinonge­val waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschat­tings­fout”

  Een projectleider die Roeselarenaar Arne Willaert (23) opleidde bij werken aan het station van Oostende, heeft 120 uren werkstraf gekregen voor een dodelijk arbeidsongeval waarbij z'n pupil het leven liet. K.M. (58) uit Melle sprak zelf van een zware inschattingsfout. “Ons leven ziet er sinds het ongeval helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”, vertelden Arnes ouders op het proces.