De bierbakkenmuur aan het parlement bestond uit driehonderd bakken en woog een ton. Er was een vorklift nodig om die te plaatsen.
Volledig scherm
De bierbakkenmuur aan het parlement bestond uit driehonderd bakken en woog een ton. Er was een vorklift nodig om die te plaatsen. © MC

Na stunt aan het Vlaams parlement: bestel zelf je bierbakkenmuur bij brouwerij Van Honsebrouck

Brouwerij Van Honsebrouck stuntte deze morgen door tientallen bakken Filou-bier voor de deur van het Vlaams parlement te plaatsen. Met de actie wil ze de ‘pasgehuwde’ regering een poets bakken, zoals vrienden wel vaker doen bij pas getrouwde koppeltjes. Achterliggende gedachte was echter promo maken dat mensen voortaan een eigen bierbakkenmuur kunnen bestellen.

 1. Studio Kontrabas brengt ondanks corona toch samenhorigheid tijdens 16 uur durende videocall
  Ingelmunster

  Studio Kontrabas brengt ondanks corona toch samenhorig­heid tijdens 16 uur durende videocall

  Onder de noemer Studio Kontrabas en de Videocall Boys pakken de organisatoren van Studio Kontrabas uit met een coronaproof alternatief voor de radiomarathon waarmee ze de voorbije vijf jaar geld inzamelden voor de Warmste Week. Dit jaar geen radiostudio op de Markt, maar één langgerekte videocall van 16 uur. Die zal op zaterdag 19 december online te volgen zijn. De Ingelmunsternaar kan nu al meehelpen om die videocall vorm te geven.
 2. Hoopvol nieuws voor onze lezers, die fietsknelpunten in Lendelede aankaarten: “Hele centrum wordt een fietszone”
  PREMIUM
  Lendelede

  Hoopvol nieuws voor onze lezers, die fietsknel­pun­ten in Lendelede aankaarten: “Hele centrum wordt een fietszone”

  Lendelede is een landelijke gemeente en dus lijkt het gezellig om er te fietsen, maar toch zijn er volgens onze lezers nog een reeks knelpunten die extra aandacht verdienen. Ook de gemeente denkt er zo over en heeft in een gloednieuw fiets- en circulatieplan enkele acties samengevat om op korte en lange termijn Lendelede fietsveiliger te maken. De reportage maakt deel uit van een groter fietsdossier n de hele provincie.
 1. Vluchtende moordverdachte belandt in water
  Play

  Vluchtende moordver­dach­te belandt in water

 2. Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektriciteitsleiding
  Play

  Het zal je kat maar zijn: man redt huisdier van hoge elektrici­teits­lei­ding