Een Pokémonspelletje bleek uiteindelijk de reden voor de overval en gijzeling in Izegem.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Pokémonspelletje bleek uiteindelijk de reden voor de overval en gijzeling in Izegem. © Photo News

Na overval op autistische gamer in appartement: “Hij wilde hem een lesje leren omwille van een Pokémonspelletje”

Izegem/Middelkerke/Jonkershove“Davy wist dat er bij het slachtoffer heel wat waardevolle spelletjes te rapen vielen. En hij had ook een videogame van Pokémon nog niet teruggegeven.” Dát was volgens Bjorn H. (32) uit Middelkerke de reden waarom hij in Izegem, samen met Davy B. (33) uit Jonkershove en zijn broer Tom (29), een 30-jarige autistische jongeman in zijn appartement overviel en knevelde. De drie daders riskeren drie jaar cel.

  1. Elfvoudig Belgisch kampioen opent in 2022 biljartparadijs Smoking Cue aan Stationsplein: “We bieden alle caféspelen aan, maar je kunt hier ook een hapje eten”
    PREMIUM
    Roeselare / Torhout

    Elfvoudig Belgisch kampioen opent in 2022 biljartpa­ra­dijs Smoking Cue aan Stations­plein: “We bieden alle caféspelen aan, maar je kunt hier ook een hapje eten”

    Het Stationsplein van Roeselare krijgt er volgend jaar met Smoking Cue een nieuwe trekpleister bij. In het voormalig pand van platenzaak Popcorn Music opent Jan Dulst (45) een nieuwe vestiging van zijn biljart- en sportbar die hij al in Torhout uitbaat. “We gaan voor een totaalconcept met eten, drinken en caféspelen”, legt de elfvoudig Belgisch kampioen poolbiljart uit.