Een cruiseschip in Oostende.
Volledig scherm
Een cruiseschip in Oostende. © Benny Proot

N-VA: “Leid cruiseschiptoeristen ook naar andere West-Vlaamse attracties”

Izegem“De cruiseschiptoeristen die via Zeebrugge en Oostende aan land komen, moeten ook naar andere West-Vlaamse attracties geleid worden, om situaties zoals in Venetië te voorkomen”, meent provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA). “Er zijn tal van opportuniteiten in de provincie om niet alleen Brugge te bezoeken.”

 1. Viervoeters en hun baasjes wandelen ten voordele van dierenasiel

  Viervoe­ters en hun baasjes wandelen ten voordele van dieren­asiel

  De Facebookgroep ‘Hondenlosloopweide Hooglede’ organiseerde zondag zijn tweede hondenwandeling ten voordele van het goede doel. Ondanks het wisselvallige weer werd die een groot succes. Tientallen baasjes bliezen samen met hun trouwe viervoeters verzamelen aan het Kerselaregoed in Roeselare voor een wandeling via de Hoogleedsesteenweg, de Oude Stadenstraat en het voetbalcomplex op Schiervelde. Alle honden werden verrast op een goodiebag. De opbrengst van de wandeling gaat naar Dierenasiel Regio Roeselare, ook het rustpunt tijdens de wandeling, die de centen zal gebruiken voor de dagelijkse werking.
  Roeselare
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.