Niko Vandenbroucke (45) uit Izegem bezweek uiteindelijk aan de verwondingen die hij opliep bij een zwaar motorongeval op de R8 in Heule.
Volledig scherm
PREMIUM
Niko Vandenbroucke (45) uit Izegem bezweek uiteindelijk aan de verwondingen die hij opliep bij een zwaar motorongeval op de R8 in Heule. © Lieven Samyn/RV

Motorrijder Niko (45) sterft na zware klap, orgaandonatie verzacht pijn voor ouders: “Het voelt goed dat andere mensen geholpen kunnen worden”

Oostende/Izegem/HeuleZe hadden het er nooit over gehad met hem. Maar toen afgelopen weekend duidelijk was dat de dokters niets meer konden doen voor Niko Vandenbroucke uit Izegem, na zijn motorongeval, besliste zijn familie om groen licht te geven voor orgaandonatie. “We dachten: laten we veel mensen helpen zoals hij zelf ook altijd heeft gedaan, met zijn groot hart”, vertellen vader Tillo en moeder Caroline.  Een triest verhaal, met één lichtpuntje. 

  1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
    Spaargids.be

    Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

    De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.