Matisse Bouvry (15) met zijn twee honden aan zee. Hij was een echte dierenvriend.
Volledig scherm
PREMIUM
Matisse Bouvry (15) met zijn twee honden aan zee. Hij was een echte dierenvriend. © RV

Matisse (15) plots in zijn slaap gestorven: “Hij wilde kapitein van een cruiseschip worden”

Izegem/OostendeEen levensgenieter, verslingerd aan water, zee en boten. Dat was Matisse Bouvry (15) uit Izegem. De jongen overleed vorige week op internaat in Oostende plots in zijn slaap, geveld door een uitzonderlijke ziekte. Zijn ouders An en Herwig en zus Aline (20) blijven verslagen achter, maar proberen de mooie momenten te koesteren.

 1. Drugsverslaafde doodrijdster Hendrik (84) blinkt uit door afwezigheid op proces voor politierechtbank: “Onbegrijpelijk en totaal respectloos”
  Roeselare/Izegem

  Drugsver­slaaf­de doodrijd­ster Hendrik (84) blinkt uit door afwezig­heid op proces voor politie­recht­bank: “Onbegrij­pe­lijk en totaal respect­loos”

  “De onverschilligheid druipt er vanaf.” Weduwe Monique Mestdagh uit Izegem en haar advocaat Kurt Vanthuyne waren vrijdag verbouwereerd na het proces voor de politierechtbank in Kortrijk tegen een 32-jarige vrouw uit Roeselare. Zij reed op 24 september 2020 onder invloed van drugs Moniques fietsende echtgenoot Hendrik Uyttenhove (84) uit Izegem dood in Roeselare. Ze deed dat onder invloed van drugs in een auto zonder keuring of verzekering en zonder rijbewijs. Op haar proces daagde ze niet eens op.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Gauthier Van Rijckeghem is een van de toppers in West-Vlaanderen: “Dubbelspel is voor mij puur fun”
  TENNIS

  Gauthier Van Rijckeghem is een van de toppers in West-Vlaanderen: “Dubbelspel is voor mij puur fun”

  Voor wie geregeld een dubbeltoernooitje meepikt, zal de naam Gauthier Van Rijckeghem zeker vertrouwd in de oren klinken. Het voorbije decennium groeide de 25-jarige Izegemnaar uit tot één van de absolute dubbeltoppers van ons gewest. Daarnaast is Van Rijckeghem ook een veel gevraagd wedstrijdleider. Momenteel is hij aan de slag in het sterk bezette dubbeltoernooi van TC Alexander.
 3. SOS Catje vindt nieuwe stek in pastorie: “Hopelijk kunnen we van hieruit nog meer mensen bereiken en helpen”
  Meulebeke

  SOS Catje vindt nieuwe stek in pastorie: “Hopelijk kunnen we van hieruit nog meer mensen bereiken en helpen”

  SOS Catje, de Facebookgroep waarmee Catharine De Meester mensen in armoede een helpende hand reikt door de vraag naar en het aanbod van levensgoederen te bundelen, heeft een nieuwe, broodnodige thuis gevonden. Priester Rudi De Smedt stelt voortaan z’n garage, een vergaderruimte en de tuin van de pastorie ter beschikking. “Dit is een echt godsgeschenk”, zegt Catharine die samen met pastorale eenheid Elisabet werk wil maken van een Welzijnsschakel.