De brand in een flat langs de Bellevuestraat in izegem bleek uiteindelijk vals alarm te zijn.
Volledig scherm
De brand in een flat langs de Bellevuestraat in izegem bleek uiteindelijk vals alarm te zijn. © Hans Verbeke

Man rijdt 260 km/u naar brand bij vriend en komt uit op… vals alarm

 1. Gezocht: kandidaten voor Izegemse thesis- en onderzoeksprijs
  Izegem

  Gezocht: kandidaten voor Izegemse thesis- en onderzoeks­prijs

  Stad Izegem reikt dit jaar opnieuw de Izegemse thesis- en onderzoeksprijs uit. Deze thesiswedstrijd werd op initiatief van schepen Kurt Himpe (N-VA) opgestart in 2017. “We willen met de thesisprijs studenten aan universiteiten en hogescholen aanmoedigen om een Izegems thema te kiezen voor de uitwerking van een thesis”, verduidelijkt hij. “De wedstrijd staat open voor iedere afstuderende student aan een Vlaamse hogeschool of universiteit. De stad kan er maar voordeel bij hebben dat er studiewerk gebeurt over Izegem. Al te vaak verdwijnen thesissen in een kast, terwijl dergelijke master- of bachelorproeven een grote meerwaarde kunnen betekenen.” “Inzendingen worden beoordeeld op de link met de stad Izegem, de wetenschappelijke kwaliteit en de nieuwswaarde”, vult bibliothecaris Nicolas Cappelle aan. “Deze keer komen de thesissen in aanmerking die tussen 1 oktober 2019 en 1 oktober 2021 een voldoende als beoordeling kregen. De inzendingen moeten uiterlijk op 4 oktober ingediend worden.”
 2. Rudi Verkempinck voorgesteld als nieuwe T1 van FC Mandel United. Lennert De Smul, Gauthier Libbrecht en Tom Van Hyfte de eerste bekende aanwinsten
  voetbal eerste nationale

  Rudi Verkempin­ck voorge­steld als nieuwe T1 van FC Mandel United. Lennert De Smul, Gauthier Libbrecht en Tom Van Hyfte de eerste bekende aanwinsten

  Bij eerstenationaler FC Mandel United werd er gisteren qua sportief beleid klare wijn geschonken. De Izegemse club stelde immers de 55-jarige Rudi Verkempinck als nieuwe trainer voor en had ook reeds vijf inkomende transfers in petto. Tom Van Hyfte, Lennert De Smul en Gauthier Libbrecht zijn de eerste bekende aanwinsten voor volgend seizoen.
 3. Internationale kunst in beeldhouwatelier Het Kapsalon

  Internatio­na­le kunst in beeldhouwa­te­lier Het Kapsalon

  In beeldhouwatelier Het Kapsalon van Piet Duthoit in de Ardooisestraat 124 loopt vanaf zaterdag 27 april een tentoonstelling met werk van internationale kunstenaars. Op een terrein van vijftienduizend vierkante meter kun je werk zien van Argentijn Fernando Suarez, de Nederlander Bert Frijns, Veerle De Vos uit Avelgem en Piet Duthoit zelf. De werken variëren van keramiek, brons en polyester tot beeldhouwwerken en glazen. Bezoekers kunnen een uitgestippeld wandelpad langs de kunstwerken volgen. De tentoonstelling is te bezichtigen op 27 en 28 april, 1, 4, 5, 11 en 12 mei en dat van 14 tot 19 uur.
 1. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen

 2. Boze Tesla-rijdster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"
  Play

  Boze Te­sla-rijd­ster verstoort autoshow: "De remmen werken niet"