In Izegem liep de landing van een luchtballon niet helemaal zoals gepland.
Volledig scherm
In Izegem liep de landing van een luchtballon niet helemaal zoals gepland. © LSI

Luchtballon blijft na gecontroleerde noodlanding aan verlichtingspaal hangen in Izegem

Izegem/LauweEen landing van een luchtballon liep zondagavond niet zoals gepland in Izegem. De piloot zette de ballon door problemen met de thermiek en uiteindelijk gastekort onvoorzien maar gecontroleerd aan de grond in de smalle Molstraat in de wijk De Mol. Dat verliep zonder kleerscheuren. De ballon zelf bleef bij het inzakken rond een verlichtingspaal hangen. Er raakte niemand gewond.

 1. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.
 2. KSA Torrewachters openen kermiscafé
  Rumbeke

  KSA Torrewach­ters openen kermiscafé

  De foorkramers strijken dezer dagen weer neer rond de Sint-Petrus en Pauluskerk voor Rumbeke kermis. De kermis wordt geopend op vrijdagavond 5 augustus en op zondag 7 augustus is er vanaf 16 uur avondmarkt. Maar ook KSA Torrewachters doen weer een stevige duit in het zakje om Rumbeke kermis extra kleur te geven. Tien dagen lang openen zij opnieuw hun Kermiscafé aan hun lokaal op het Kerkplein. Je kan er terecht op het terras, maar er staan ook heel wat evenementen gepland. Starten doen ze op vrijdag 5 augustus met een ladiesnight, terwijl ze op maandag 8 augustus optredens van de bands Trapped Ants en Atmos aanbieden. Op dinsdag 9 augustus kan je er genieten van een breughelmaal, op woensdag 10 augustus geniet wie opdaagt in uniform van een jeugdbeweging tal van voordelen en op donderdag 11 augustus organiseren De Torrewachters een quiz. Op zaterdag 13 augustus is er de traditionele rolmarathon en de KSA Kids Run en afsluiten doen ze met hun klassieker: de zwientjeskermesse. Meer info en inschrijven via de Facebookpagina van KSA Torrewachters.