De kinderen van kleuterafdeling De Knuffel namen met...een dikke knuffel afscheid van juf Martine Lievens.
Volledig scherm
De kinderen van kleuterafdeling De Knuffel namen met...een dikke knuffel afscheid van juf Martine Lievens. © vdi

Kleuters trakteren juf Martine op een allerlaatste knuffel

EmelgemNa een carrière van liefst veertig jaar nam kleuterjuf Martine Lievens (61) maandag afscheid van haar leerlingen. De kinderen van de derde kleuterklas van Prizma-basisschool Sint-Pieter – in de volksmond nog steeds bekend als De Knuffel – namen, hoe kan het ook anders, afscheid met een dikke knuffel aan hun favoriete juf.

 1. (Groot)ouders krijgen gezonde verrassing aan schoolpoort De Brug

  (Groot)ouders krijgen gezonde verrassing aan school­poort De Brug

  Schepenen Michèle Hostekint (Vooruit) en Mieke Vanbrussel (CD&V) deelden dinsdagochtend appels uit aan de schoolpoort van stedelijke basisschool De Brug. Met dit gezonde traktaat zetten ze de subsidie Superfood voor Jonge Helden in de kijker. Dankzij die subsidie kunnen scholen hun leerlingen gezonde voeding aanbieden: van een ontbijt voor vroege vogels, over verse groentesoep tijdens de speeltijd tot een gezond vieruurtje. Nu wil de stad ook de (groot)ouders meekrijgen in het verhaal. Daarom lanceren ze de ‘lunchboxmatch’, een wedstrijd om de coolste lunchbox te maken. Deelnemen kan tot en met 23 april. De winnende school mag in mei of juni een gezonde foodtruck verwelkomen. Meer info op www.roeselare.be.
  Roeselare
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 1. Anna’s wagen is rijp voor de schroothoop nadat ze uitweek voor een kat: “En ik heb al mijn meubels moeten verkopen voor een nieuwe auto”
  PREMIUM

  Anna’s wagen is rijp voor de schroot­hoop nadat ze uitweek voor een kat: “En ik heb al mijn meubels moeten verkopen voor een nieuwe auto”

  Een gebroken arm en een serieuze financiële kater. En dat allemaal omdat ze moest uitwijken voor een kat. De Oekraïense Anna Zelewska, die al dertien jaar in Meulebeke woont, was enkele weken geleden onderweg naar een vriendin toen ze met haar wagen in de gracht belandde. “Ik heb niet genoeg spaargeld om een tweedehands wagen te kopen.” En die is broodnodig voor haar nieuwe job.
  Meulebeke