Directeur Luc Berteloot van Prizmaschool Middenschool in Izegem.
Volledig scherm
Directeur Luc Berteloot van Prizmaschool Middenschool in Izegem. © Lieven Samyn

Klas van 15 leerlingen in quarantaine in Prizmaschool campus Middenschool Izegem

IzegemIn de Prizmaschool campus Middenschool in Izegem mogen tien leraren, die aanvankelijk in quarantaine moesten, toch les blijven geven. De coördinerende arts besliste hen toch als laag- en niet als hoogrisicontact te beschouwen. Een klas van vijftien leerlingen moet wel tien dagen noodgedwongen thuis blijven. De voorzorgsmaatregel komt er na enkele besmettingen met het coronavirus bij leerlingen.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. “Drie keer schudden en je krijgt de perfecte schuimkraag”: West-Vlaamse brouwerij Vanhonsebrouck verkoopt in VS succesvolle 'stikstofbieren' nu ook in ons land
  PREMIUM
  Izegem

  “Drie keer schudden en je krijgt de perfecte schuim­kraag”: West-Vlaam­se brouwerij Vanhonse­brou­ck verkoopt in VS succesvol­le 'stikstof­bie­ren' nu ook in ons land

  Acht bieren van brouwerij Vanhonsebrouck die enkel voor de Amerikaanse markt bedoeld waren, worden nu verdeeld in ons land. Het gaat om bieren op basis van stikstof in plaats van koolzuur in blik. De voordelen? “De smaak wordt beter behouden, de schuimkraag is dikker en je kan deze biertjes makkelijker verteren”, zegt Frederic Boulez van de brouwerij.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica