De restauratie van het interieur van kasteel Blauwhuis is al volop bezig, zoals hier het aanbrengen van bladgoud in de rotunda.
Volledig scherm
De restauratie van het interieur van kasteel Blauwhuis is al volop bezig, zoals hier het aanbrengen van bladgoud in de rotunda. © Kasteel Blauwhuis Izegem

Kasteel Blauwhuis krijgt Vlaamse subsidies om interieur te restaureren

IzegemVlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) maakt 271.555,77  euro vrij voor de restauratie van kasteel Blauwhuis in Izegem. Het geld dient om het interieur van het historisch gebouw te restaureren. 

  1. Beveren krijgt tegen zomer 2024 gloednieuw wijkhuis: zaal voor 200 personen, leskeuken en drie overdekte buitenruimtes
    PREMIUM

    Beveren krijgt tegen zomer 2024 gloednieuw wijkhuis: zaal voor 200 personen, leskeuken en drie overdekte buitenruim­tes

    Tegen het zomerverlof van 2024 krijgt Beveren een spiksplinternieuw wijkhuis. Dat wordt gerealiseerd aan de Izegemseaardeweg, waar de huidige polyvalente zaal nog voor de zomer wordt gesloopt. De investering voor de nieuwbouw wordt geraamd op 2.471.000 euro. Maar wat mag de Bevernaar van het nieuwe wijkhuis verwachten? “Het moet een nieuw huis worden voor alle Bevernaars”, zegt Iza Wittevrongel, stafmedewerker van de stad. Wij konden de plannen inkijken.
    Roeselare