Karel Declercq kruipt in zijn komisch jaaroverzicht ‘België scheef bekeken’ in de huid van koning Filip om zijn kerstrede te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
Karel Declercq kruipt in zijn komisch jaaroverzicht ‘België scheef bekeken’ in de huid van koning Filip om zijn kerstrede te brengen. © Repro VDI

Karel Declercq een van de laatste cabaretiers met een eigen jaaroverzicht: “Politici blijven maar brokkelen en dat is voor mij een zegen”

Geert Hoste, Michael Van Peel en Raf Coppens hielden er ondertussen al mee op, maar Karel Declercq blijft volhouden en brengt als een van de enige cabaretiers weer een komisch jaaroverzicht. Dat doet hij al sinds 1991, maar aan inspiratie geen gebrek. Dit keer passeren onder andere de klimaatspijbelaars, Trump en de ‘Marracrash’ de revue.

0 reacties

 1. Pretpakketten op school vervangen Buitenspeeldag
  Roeselare

  Pretpakket­ten op school vervangen Buiten­speel­dag

  Door de coronapandemie kiest Roeselare voor een alternatieve invulling van de Buitenspeeldag op woensdag 21 april. “De voorbije jaren riep stad Roeselare op om massaal speelstraten aan te vragen en speelactiviteiten te organiseren. Helaas is dat dit jaar, door de coronapandemie, niet mogelijk”, vertelt jeugdschepen Dirk Lievens (CD&V). “Maar geen nood, want we doen een extra inspanning om kinderen die dag massaal buiten te laten spelen, sporten en bewegen. Per lagere school verdelen we namelijk een ‘Beire Pretpakket #VANRSL’ vol gadgets waarmee kinderen op school massaal buiten kunnen spelen. We hopen dat de scholen hun speeltijd extra lang laten duren. Alle lagere schoolkinderen krijgen ook de supercoole ‘Beire tattoo’ en worden opgeroepen om volop in de eigen buurt buiten te spelen.”
 2. Eindelijk beter weer! Deze ijsjesverkopers brengen ‘zoete zondes’ in uw buurt: “Vooral klaproos en blauwijs vallen dit jaar in de smaak”
  PREMIUM
  Izegem / Ingelmunster / Ledegem

  Eindelijk beter weer! Deze ijsjesver­ko­pers brengen ‘zoete zondes’ in uw buurt: “Vooral klaproos en blauwijs vallen dit jaar in de smaak”

  De zon ontwaakt stilaan uit haar winterslaap en dat betekent meteen ook het startschot voor het ijsjesseizoen. Een hoorntje met enkele kleurrijke, fruitige bollen of eerder een potje vol chocoladen lekkernijen? Ze zijn een uitstervend ras, maar wij zochten en vonden drie ijsjesverkopers die hun zoete zonde nog met een authentieke ijskar of -bakfiets tot bij de mensen brengen.
 1. Izegemse kunstenaars stellen in Ingelmunster tentoon
  Izegem/Ingelmunster

  Izegemse kunste­naars stellen in Ingelmun­ster tentoon

  De werkgroep beeldende kunst uit Izegem organiseert jaarlijks een uitwisselingstentoonstelling met werken van kunstenaars uit een andere stad of gemeente. Vorig jaar stelden Ingelmunsterse artiesten hun werken tentoon in Izegem, nu is het de beurt aan de kunstenaars uit Izegem om hun kunst in Ingelmunster te exposeren. “Door corona moesten we deze tentoonstelling uitstellen. Ik ben dan ook blij dat het eindelijk zover is”, zegt cultuurschepen Jean-Pierre Deven. “Deze uitwisseling van kunstenaars uit de buurt is het levende bewijs dat onze regio over zoveel talent beschikt dat verder zoeken geen zin heeft. Ik roep daarom iedereen op om zeker eens langs te komen om de kunstwerken van de veertien artiesten te bekijken.” Deelnemers zijn Karlos Van Steenkiste, Ronny Pattijn, Antoon Mistiaen, San Oosterlynck, Bernard Dejonckheere, Marleen Moerman, Kichou Lycke, Luc Verlinde, Renata Blondeel, Jan Tousseyn, Magda Bonte, Marina Bruyn, Myriam Leenknecht en Greta Sabbe. Kunstliefhebbers kunnen de werken bewonderen in de Ingelmunsterse bibliotheek van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april. Dit op dinsdag van 15.30 tot 19 uur, op woensdag van 9 tot 12 en van 14 tot 19 uur, op donderdag van 15.30 tot 19 uur, op vrijdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur en op zaterdag van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 16.30 uur. Op zondag 18 en 25 april is er een speciale opening tussen 14 en 18 uur.
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!