Het kanaal Roeselare-Leie
Volledig scherm
Het kanaal Roeselare-Leie © rv

Kanaalmanager zal investeringen voor opwaardering kanaal Roeselare-Leie coördineren

De volgende jaren zijn er heel wat plannen om het kanaal Roeselare-Leie op te waarderen. “Daarbij zal de overheid niet alleen een aantal bruggen aanpassen en de sluiscapaciteit in Ooigem verhogen, maar er zal ook een kanaalmanager aangesteld worden”, zegt het Izegemse provincieraadslid Kurt Himpe (N-VA).

 1. Goedkoop water opwarmen: doe je dat met de waterkoker, de kokendwaterkraan of het fornuis?
  Mijnenergie

  Goedkoop water opwarmen: doe je dat met de waterkoker, de kokendwa­ter­kraan of het fornuis?

  Van pasta of aardappelen koken voor een zomers slaatje tot de avond afsluiten met een ontspannend tasje thee: je kookt vaker water dan je denkt. De meesten onder ons doen dit met de waterkoker. Toch zweren sommigen bij de pan of fluitketel op het fornuis. Met de kokendwaterkraan biedt zich sinds enige tijd ook een meer trendy alternatief aan. Maar waar liggen de verbruikskosten het laagst? Mijnenergie.be maakte de berekening.
 2. Infosessie over klimaattuin in BEN

  Infosessie over klimaatt­uin in BEN

  In BEN Woonzorgnetwerk, langs de Dokter Delbekestraat, wordt op donderdag 8 juni een infosessie omtrent de klimaattuin georganiseerd. Steeds vaker wisselen langere periodes van droogte zich af met momenten van overvloedige regen. Om onze tuinen mooi en fris te houden en klimaatsterk en leefbaar voor alle organismen te maken, moeten ze gaan functioneren als een spons. Dit betekent dat ze water moeten opnemen wanneer het er is, en het gebufferde water afgeven aan de planten wanneer die ernaar verlangen. Tijdens de infosessie vertelt Bart Verhelst, landbouwhistoricus, tuinbouwconsulent en groenredacteur voor diverse tuintijdschriften die ook opdook in het tv-programma Het Goede Leven met Wim Lybaert, je er alles over. Je krijgt concrete tips voor alle hoeken en plekken in de tuin waarmee je aan de slag kan. De infosessie start om 19 uur. Inschrijven doe je via www.klimaatswitch.be/inschrijfformulier-infosessie-de-klimaattuin.
  Roeselare