Johan Verhaeghe houdt er na 50 jaar mee op, hij zal niet meer te zien zijn als Sinterklaas. In de loop van volgend jaar doet hij al zijn kostuums - 13 outfits van de Sint en een veelvoud van de Zwarte Pieten - van de hand.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Verhaeghe houdt er na 50 jaar mee op, hij zal niet meer te zien zijn als Sinterklaas. In de loop van volgend jaar doet hij al zijn kostuums - 13 outfits van de Sint en een veelvoud van de Zwarte Pieten - van de hand. © Hans Verbeke

Johan (68) trok 50 jaar als Sinterklaas de hort op: “Mijn eigen dochter kon niet geloven dat ik de goedheiligman was, tot ik voor haar ogen mijn outfit aantrok”

IzegemIzegem en omstreken neemt afscheid van een monument. Figuurlijk dan toch. Het alter ego van Johan Verhaeghe (68) gaat op rust, na 6 december trekt hij nooit nog de baan op als Sinterklaas. “50 jaar is welletjes, hoewel ik het altijd met veel plezier en liefde heb gedaan. En in al die tijd werd ik slechts één keer ontmaskerd.”

  1. Broers van wijlen Chiel Potié en bakkerij Vanhoutte verkopen opnieuw ontbijtpakketten voor Kom Op Tegen Kanker
    Hooglede/Roeselare

    Broers van wijlen Chiel Potié en bakkerij Vanhoutte verkopen opnieuw ontbijtpak­ket­ten voor Kom Op Tegen Kanker

    Dankzij de vrienden en de broers van wijlen Chiel Potié en bakkerij Vanhoutte kan je straks genieten van een ontbijt en tegelijk het goede doel steunen. Chiron Potié is namelijk voor de derde keer van plan om deel te nemen aan de 100 kilometer-run van Kom op Tegen Kanker. Om daar wat geld voor in het laatje te brengen, worden op 11 februari valentijnsontbijten verkocht.